≫ 

Severina državnim organima prijavila gubitak od skoro 12.000 evra

Saldo firme koja je u vlasništvu pevačice, na kraju godine iznosio je tačno, minus 11.841 evro

  • 0
Igor Kojić, Severina Severina Kojić, Foto: Instagram.com/severina

Regionalna muzička zvezda Severina Kojić prijavila je državnim organima Hrvatske, da njena firma u 2019. godini ima gubitak od čak 12.000 evra.

Naime, firma za proizvodnju filmova, video-filmova i televizijskog programa,"Duk prodakšen" koja je u Severininom vlasništvu, prijavila je veće gubitke od prihoda, pa samim tim nije imala razlog da državi plati porez, piše Kurir.

Pevačica je, prema prijavi tamošnjoj Agenciji za privredne registre, navela da je u 2019. zaradila 99.470 evra, ali je na nematerijalne troškove, kamate, putovanja i slično potrošila ukupno 111.311 evra. Saldo na kraju godine iznosio je minus 11.841 evro.

Finansijski kontrolori su uredno proverili Severinina dokumenta i konstatovali da je imala prosečan priliv novca, ali da firma loše posluje i da nema osnova za naplatu poreza.

Podsetimo, Severina je nedavno, u jeku epidemije korona virusa, zatražila pomoć od svoje države koja je nudila istu svim malim preduzećima koji su zbog vanrednog stanja koje je bilo na snazi puna dva meseca, loše poslovali.

Kojićeva se tada prijavila kao samostalni umetnik Severina, a pomoć od države je zatražila jer joj je prihod pao za 20 posto.

Video: Severina otkrila u Knjaževcu: Želim dete!

(N.L)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA