≫ 

Boemsko veče sa porodicom Rokvić

Koncert Marinka, Nikole i Marka na YOUBOXU

  • 8
Rokvići Foto: Youbox/Privatna arhiva

Pre nešto manje od dva meseca Balkan je dobio svoju prvu muzičku striming platformu - YouBox. Najveće muzičke zvezde sa naših prostora, spektakularni online koncerti, neočekivane lokacije i direktna komunikacija sa publikom doprineli su da YouBox postane najpopularnija muzička aplikacija u regionu sa preko 200.000 registrovanih korisnika.

U susret predstojećem koncertu porodice Rokvić na YouBoxu, 28. 6. u 21h, imali smo prilike da popričamo sa Nikolom Rokvićem, popularnim pevačem i osnivačem YouBox aplikacije.

  • Kako ste došli na ideju da pokrenete muzičku platformu YouBox?

Ideja je nastala iz mog dugogodišnjeg rada u muzičkoj industriji. Želeo sam da iskoristim karakter i dušu naših prostora jer ljudi najviše vole intimna izvođenja gde mogu da naruče pesmu i da se na taj način opuste uz muziku. Ideja je bila da stvorimo i kod nas jednu ozbiljnu striming platformu nalik na velike svetske i velika nam je čast što smo u tome prvi.

Rokvići Foto: Youbox/Privatna arhiva
  • Poznato je da YouBox aplikacija ruši sve rekorde posećenosti i gledanosti. Da li ste očekivali ovakav uspeh?

Veliku zahvalnost dugujem celom YouBox timu, pre svega na razradi cele ideje. Moram da spomenem Danijelu Popović Jurić, Red Communications agenciju, Nikolu Jelovca ali i ostale članove YouBoxa jer bez njih ne bismo mogli da sve ovo sprovedemo u delo. Verovao sam da ćemo uspeti ali nisam očekivao da će se ovako brzo desiti i da ćemo imati ovakvu gledanost. Za manje od 2 meseca smo stigli do 200.000 skinutih aplikacija, i mislim da još uvek nismo svesni uspeha koji smo postigli.

  • U proteklom periodu ste nam pokazali da iza ovog projekta stoji produkcija koja je zaista na svetskom nivou. Koliko truda ulažete da bi sve to izgledalo tako?

Sjajna je stvar što smo okupili mlade ljude, entuzijaste, koji žele da pokažu šta se sve nalazi u njima i kakve talente poseduju. Moj moto je da dam ljudima slobodu da se iskažu i demonstriraju šta sve znaju. Mislim da je to pravi put da čovek iskaže svoj potencijal. Svi smo kao jedna mala porodica i trudimo se da poštujemo jedni druge i zajednički dođemo do uspeha. Veliki trud je uložen i svakodnevno se radi na YouBox projektu i osmišljavanju svih snimanja, koncerata, klipova i naravno na daljih planova.

Rokvići Foto: Youbox/Privatna arhiva

  • Do sada smo imali prilike da slušamo i gledamo koncerte najvećih muzičkih zvezda sa naših prostora. Da li možete da nam otkrijete koga još možemo da očekujemo? 

Na ovo pitanje ne mogu da odgovorim, ali mogu da kažem samo da u narednih mesec dana očekujete velike spektakle i mislim da će, iako ne volim reč granice, one biti pomerene. Skinite YouBox aplikaciju i stvarno očekujte neočekivano.

  • Vi ste prvi imali koncert na YouBox muzičkoj platformi. Koliko je drugačije držati online koncert u odnosu na onaj pred živom publikom? 

Totalno drugačiji koncept od uživo koncerata gde postoji neka granica između publike i izvođača. Iz mog iskustva, na YouBox online koncertu si sa svojim muzičarima, imaš ekran ispred sebe, omogućena ti je direktna komunikacija sa svim korisnicima, ispunjavaš muzičke želje tako da je divno što smo srušili barijeru između izvođača i publike. Na ovaj način možemo da se dodatno približimo korisnicima, pričamo sa njma i pružimo im intimniju atmosferu.

  • Posle dugo vremena, u nedelju 28.06, na Vidovdan, imaćemo priliku da slušamo porodicu Rokvić u punom sastavu. Da li je ovo prvi put da nastupate sa ocem i bratom?

Da, na Vidovdan, 28. Juna, očekujte divno veče. Biću zajedno sa svojom porodicom i prijateljima u jednom divnom restoranu gde ćemo ispričati razne anegdote o našem detinjstvu, odrastanju, Marinkovim počecima. Tu će biti naši prijatelji, muzičari, pevaćemo mnogo pesama, biće emotivno i posebno veče za sve nas. Pozivam sve ljude da budu na YouBoxu u nedelju, 28. Juna, u 21h. Ovo nije prvi put da pevam sa ocem i bratom, mi smo čak i nastupali zajedno tako da verujem da će publika zaista uživati.

Rokvići Foto: Youbox/Privatna arhiva
  • Marinko Rokvić, Marko Rokvić i vi ste među najboljim vokalima na našim prostorima. Kakav je osećaj bio odrastati u porodici gde su svi talentovani za muziku i da li ste nekada osetili pritisak zbog toga?

Divan je osećaj odrastati u muzičkoj porodici jer mislim da muzika oplemenjuje. i u teškim trenucima, muzika je tu da svemu doda jednu lepšu notu. Sećam se da sam u školi, a i kod kuće dok sam radio domaće zadatke, uvek pevao, tako da je muzika sastavni deo mog života od detinjstva. Naravno da je bilo i pritisaka kada sam počinjao jer sam imao poznatog oca pa su nas svi upoređivali. Marko je tek osetio pritisak jer on ima i oca I brata koji se dugo bave muzikom, tako da je jako teško izboriti se sa time. U ljudskoj prirodi je da pravi poređenja i da odmah meri ko bolje peva ali ukoliko si siguran u sebe, želiš da uspeš i imaš talenta, kao što Marko i ja imamo, prepreke ne postoje.

  • I za kraj, šta publika može da očekuje od vašeg koncerta?

Publika može da očekuje divne priče. Ja ovo ne bih nazvao koncertom, ovo je jedno boemsko, intimno veče gde evociramo razne uspomene, naše početke, anegdote, gde pevamo pesme sa kojima smo počinjali, pesme za dušu, gde se sećamo dragih kolega. Mislim da će zaista biti jedno posebno iskustvo.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA