Poznat datum Romaninog izlaska iz zatvora: Velike su šanse da 9 meseci provede u centru za migrante

Pre kraja isteka pune kazne, Panićeva i njen partner Mrkajić moraju da vrate novac za koji je istragom utvrđeno da je ukraden s bankomata

  • 6
Romana Panić Romana Panić, Foto: Instagram/romana_panic

Pevačica Romana Panić osuđena je na dva meseca zatvora zato što je zajedno s partnerom Filipom Mrkajićem pljačkala bankomate u Brizbejnu, a ona će iz zatvora navodno moći da izađe 3. avgusta, jer će tada odslužiti dve trećine kazne.

Prema zakonima koji su na snazi u Australiji, zatvorenik koji je počinio lakše krivično delo ima pravo da zatraži prevremeni otpust ukoliko ispunjava određene kriterijume, te je u Romaninom slučaju to već početkom sledećeg meseca.

Romana je osuđena na godinu dana zatora, ali je obavezna da u ćeliji provede 60 dana, piše Kurir. Ostatak kazne će provesti na slobodi, ali je obavezna da se jednom nedeljno prijavi u policijskoj stanici u Brizbejnu, gde se u bazu podataka unosi činjenično stanje da osuđenik nije napustio teritoriju na kojoj je počinio krivično delo.

Navodi se i da a to vreme, a pre kraja isteka pune kazne, Panićeva i njen partner Mrkajić moraju da vrate novac za koji je istragom utvrđeno da je ukraden s bankomata. Navodno je u pitanju suma nešto veća od 23.500 dolara, što je oko 14.000 evra.

Romani će navodno biti dozvoljeno da boravi u smeštaju koji sama odabere, bilo da je u pitanju sopstveno iznajmljivanje stana ili da bude kod nekog poznanika, rođaka, prijatelja, ali ne sme menjati adresu pre nego što o tome obavesti policiju.

Za sve osuđenike koji nemaju mogućnosti za sopstveni smeštaj, kakao se navodi, Australija ima migracione centre, gde su smešteni ljudi koji čekaju deportaciju u matične države bilo da su počinili neko krivično delo ili su jednostavno uhvaćeni bez boravišne vize na njihovoj teritoriji.

Kako se navodi, u Romaninom slučaju, uzimajući u obzir da nema novčanih sredstava, verovatno će se odlučiti za drugu opciju, pa će do juna 2021. biti u ekstradicionom smeštaju u Brizbejnu (Brisbane Immigration Transit Accommodation), koji u tom gradu postoji od 2008. godine.

Video: Romana Panić: Verujem da ću sresti onog pravog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    9. jul 2020 | 10:32

    Šta joj je to trebalo.......i ja bi da živim a da ne moram da radim ali svako jutro sebe nateram da odem na posao.

  • Milan

    9. jul 2020 | 10:58

    Takve osobe mi nije nimalo žao.

  • Licemerka

    9. jul 2020 | 10:38

    Hajde estrado -pomozite Romani...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA