≫ 

Porodica Rajka Dujmića donira njegove organe: Imaju dva jaka razloga za to

Rajko je bio muzičar, vođa grupe Novi fosili te dobitnik Porina za životno delo

  • 6
Rajko Dujmić

Rajko Dujmić, Printskrin: Youtube/Croatia Records

Članovi porodice preminulog Rajka Dujmića odlučili su da doniraju njegove organe, kako bi nekome spasili život, kad se već njegov morao ugasiti, piše 24sata.hr.

- Stotine dana i stotine noći proveli smo zajedno. Nikad nam nije bilo dosadno, u 35 godina nijednom se nismo posvađali. Predivna, blaga narav koju nisi trebao tražiti da pomogne, sam se uvek nudio. Ponosan sam na porodicu koja je odlučila da donira njegove organe, jer Rajko će tako nastaviti živeti. I nekome opet pomoći - rekao je ovim povodom Neno Ninčević.

Podsetimo, Rajko je umro u utorak, 4. avgusta, u 66. godini. Bio je muzičar, vođa grupe Novi fosili te dobitnik Porina za životno delo. Od srede uveče, 29. jula, nalazio se na jedinici intenzivnog lečenja na Odelu neurohirurgije u KBC-u Rijeka na Sušaku.

Tamo je dovezen nakon što je doživeo tešku saobraćajnu nesreću. Završio je u indukovanoj komi, iz koje se nije probudio.

Rajko je sleteo sa ceste u provaliju duboku 11 metara. Otvorili su se vazdušni jastuci, ali su mu slomljena dva rebra, a dobio je i snažni udarac u glavu.

Kolima Hitne pomoći prebačen je u Rijeku u Klinički bolnički centar na Sušaku, a navodno je potpuno izgubio svest u kolima Hitne pomoći, tokom vožnje u bolnicu. Od tada su se, do danas, 4. avgusta, lekari borili za njegov život, ali spasa nije bilo.

Video: Ovako je Sanja Doležal govorila o Rajku Dujmiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • livia

    4. avgust 2020 | 18:57

    Odrastala uz "Moju Milenu"..počivaj u miru Bozijem. Nezaboravni Rajko Dujmić 🙏

  • rouz

    4. avgust 2020 | 19:46

    R. I. P. Velika tuga, otisao jos jedan velikan Novih fosila, grupa koja je izgubila nekoliko svojih clanova, ostala je ipak 50-esteem godina nezaboravan i neponovljiva,,,, Rajko Dujmic ostati Ce vjecno u divno my sijecanju za mnogo generacije,,, neka ti je laka zemljica I da hades svoj mir, porodici iskrene saucesce,,,,

  • Mima

    4. avgust 2020 | 17:56

    Treba donirati,plemenito!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA