≫ 

Komemoracija Isidori Bjelici u subotu u Sava centru

Književnica je preminula 5. avgusta u bolnici u Beogradu

  • 2
Isidora Bjelica Isidora Bjelica/Foto: Instagram/isidorabjelicapajkic

Komemoracija književnici Isidori Bjelici biće održana u subotu, 8. avgusta, u 12 časova u maloj sali Sava centra.

Bjelica je preminula u Beogradu u sredu u 53. godini od raka sa kojim se hrabro borila nekoliko godina, a iza sebe je ostavila supruga Nebojšu Pajkića i decu Lava Grigorija i Vilu Evangelinu.

Autor je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama, i autor više pozorišnih komada i radio drama.

Isidora je tokom svog života ostavila veliki trag i ostaće upamćena kao tvorac mnogih bestselera i autor brojnih emisija i kolumni.

Završila je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, a za vreme svoje bogate karijere je napisala i objavila preko četrdeset knjiga. No, u javni život kročila je baš dosta mlada i to sa svojih 18. godina.

Rođena je u Sarajevu, gde je 1985. godine priredila nacističku žurku, kako su tada pisali svi mogući mediji u Jugoslaviji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    6. avgust 2020 | 20:10

    Radjamo se da bi umirali sutra,ustvari izgleda da je zivot i smrt,mnogi kazu otisao/la na bolji i lepsi svet,ako je po tom predanju zivot je beskonacan gde dusa samo menja svoj oblik postojanja,tako i Isidorina dusa ce biti sve prisutna i na onom i na ovom svetu,zanimljiva osoba koju nije dosadno slusati,imala je mnogo toga reci zivotnog putesestvija njenog,pametna i nacitana,nek joj je vecna slava ,amin!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA