Lidija Vukićević: Svi su hteli da me skinu golu, osim Bate i Gidre. Ovako su me spasili

Glumica se od početka svoje glumačke karijere našla na meti mnogih koji su želeli da njen talenat za glumu potisnu i iskoriste njen dobar izgled

  • 23
Lidija Vukićević Lidija Vukićević, Foto: Instagram/vukiceviclidija

Glumica Lidija Vukićević se od početka svoje karijere susretala sa osporavanjem i predrasudama zbog svoje lepote i dobrog izgleda.

Ona je od samog starta i svog prvog rada na filmu želel da svoju karijeru gradi na osnovu svog glumačkog talenta, međutim rediteljima na pameti bilo samo to kako da je skinu pred kamerama.

Upravo zbog takve situacije, Lidija je svoju prvu veliku šansu i jednu od poznatijih uloga u njenoj karijere, Lilike u "Žikinoj dinastiji", preplakala tokom snimanja.

- Prve suze zbog posla pustila sam za vreme snimanja "Žikine dinastije". Te davne 1985. godine dobila sam ulogu Lilike. Bilo mi je baš teško jer reditelj Zoran Čalić nije verovao u mene. Sve vreme je bio nezadovoljan i ljut. Problem je bio u tome što je želeo da me skine jer je zamislio da u jednoj sceni budem skroz gola. Nisam to želela jer sam smatrala da nema opravdanja za tako nešto. Veliku podršku u tim trenucima pružio mi je Dragomir Gidra Bojanić, koji me je zaštitio od reditelja i nije dozvolio da me skine. Osim njega, u tim za mene teškim i stresnim momentima podršku su mi pružili i Jelena Žigon i moj veliki prijatelj Milan Štrljić - kaže Lidija za "Informer".

- Sećam se da sam sedela u šminkernici i ridala, i to pred snimanja scene u kojoj treba da budem vesela i da pevušim. Ne znam kako, ali uspela sam da odglumim sreću. Na kraju je reditelj pogledao materijal i bio je prezadovoljan. Počeo je da me grli i ljubi i čestitao mi je na odlično urađenom poslu. Taj nastavak "Žikine dinastije" bio je najgledaniji film te 1985. godine u celoj bivšoj Jugoslaviji - priča glumica.

Skoro sličnu scenu zbog odbijanja da se za potrebe filma skine gola, Lidija je doživela samo godinu dana kasnije, a ovog puta u njenu odbranu stao je pokojni Velimir Bata Živojinović.

- Snimali smo film "Razvod na određeno vreme", u kojem sam igrala prostitutku Soju. Bata i ja smo imali zajedničku scenu u jednoj hotelskoj sobi, a ja sam bila u halterima i brusu. Direktor fotografije je od mene zatražio da se skinem skroz gola, a ja sam mu rekla da nema šanse. On mi je na to odbrusio: "Vi mlade glumice sve nešto nećete da se skinete." U tom trenutku umešao se Bata i stao u moju odbranu, pa smo nastavili sa snimanjem te scene - objašnjava glumica.

Upravo posle tog snimanja, Lidija se veoma zbližila sa Batom i njegovom suprugom Lulom, a ona je otkrila i čime je to osvojila veliku naklonost jednog takvog velikana.

- On je bio moj najveći prijatelj, kao i njegova žena Lula. Štitio me je jer sam bila lepo vaspitano dete, a on je to umeo da prepozna i ceni. Nagovorio me je da kupim plac na Dunavu u Braničevskom okrugu. Tamo danas imam kuću, koju sam u međuvremenu sagradila - ispričala je Lidija.

No, upravo iz razloga što je pre toliko godina odbijala da se skine, to ju je koštalo i jedne uloge koju je toliko priželjkivala da odigra u TV seriji "Vuk Karadžić".

- Najveća žal mi je što nisam igrala Ljubicu Obrenović u seriji "Vuk Karadžić". Počela sam da se spremam za ulogu, a onda sam jedne večeri u Dnevniku čula da će umesto mene u seriji glumiti Gorica Popović. Problem je bio što sam se na prethodnom projektu u filmu "Razvod na određeno vreme" posvađala sa direktorom fotografije koji me je terao da se skinem gola. On je kasnije bio angažovan i za seriju "Vuk Karadžić" i tražio je od reditelja da me izbaci iz glumačke ekipe - otkrila je glumica.

Video: Lidija Vukićević i Branka Sovrlić zajedno uživale na Baščaršiji

(N. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    12. avgust 2020 | 17:49

    Zato si sad nadohnadila pa se ne prestaje skidati😁😁😁😁😁😁😁

  • Zis

    12. avgust 2020 | 18:13

    Kakav bre njen izgled ,bila ravna kao daska ,udala se za Mrkelu oparila se stavila silikone i sada glumi ribu.

  • NELE

    12. avgust 2020 | 15:46

    Na snimanju filma nije htela da se skida,ali se zato sada skida na instagramu,ipak lajkovi su bitni..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA