Pejović će se pojaviti u filmu o Tomi Zdravkoviću, a na poređenja sa njim kaže: Imponuje mi, ali...

- On je bio prvi na čijoj smo muzici pravili neke svoje priče i neke svoje živote i ljubavi i sve - rekao nam je Aco

  • 4

Aco Pejović 30. septembra prisustvovao je pomenu koji je održan povodom 29. godišnjice Tome Zdravkovića, 30. septembra, na Centralnom groblju.

Pejović je kroz svoju karijeri i brojne intervju je često isticao da mu je žao što nije imamo prilike da ga upozna.

- Ja sam veliki poštovalac, volim to što je čovek radio i poštujem to. Naprosto, to je nekako, jedan deo nekog mog muzičkog, da kažem, života, od mladosti pa na ovamo, ako pričamo o toj vrsti muzike. Krenuo sam da slušam njegove pesme, pa ostale pevače - rekao je Pejović i dodao:

- On je bio prvi na čijoj smo muzici pravili neke svoje priče i neke svoje živote i ljubavi, i sve, slušajući njegove pesme.

Na pitanje koja mu je omiljena Tomina pesma, Pejović nam je rekao:

- Uvek govorim da je "Čekaj me, ja ću sigurno doći", pesma koja meni najviše leži. Da je slušam i uživam.

Na komentare publike, da ga nazivaju "Tomom savremenog doba", Aco kaže:

- Imponuje mi, ali ima tu još ljudi koji to lepo rade. Meni je drago da je tako, u svakom slučaju mi prija, ali ima tu još ljudi - kratko nam je rekao Aco, a zatim otkrio i da li je dobio poziv od reditelja da se pojavi u filmu koji se snima o Tominom životu:

- To ćete sa rediteljem i organizatorima videti. O tom - potom. (smeh) Znaćete.

Podsetimo, krajem jula 2020. godine počela je realizacija igranog filma „Toma“ u režiji Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca.

Film će prikazati same početke i vrhunac slave nezaboravnog srpskog pevača Tome Zdravkovića (1938-1971), njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome Zdravkovića, u filmu će se kao likovi pojaviti mnogi poznati umetnici tog vremena: Silvana Aremnulić, Dragan Nikolić, Predrag Živković Tozovac, Lepa Lukić, Bora Todorović, Zoran Radmilović i mnogi drugi.

Toma je pesmu "Čekaj me" snimio kad se razboleo

Jednu od najlepših ljubavnih pesama "Čekaj me" ruskog pesnika Konstantina Simonova, jugoslovenska i srpska publika znaju po maestralnoj interpretaciji Tome Zdravkovića.

Muziku, prepev i modifikaciju teksta uradio mu je Milutin Popović Zahar, a ono što je malo poznato jeste da je legendarni pevač odlučio da je otpeva kada je saznao da je bolestan.

Pesma ruskog pisca i pesnika prevedena je na čak 35 jezika, a čuveni Toma snimio ju je 1981, godinu dana pre nego što će u beogradskom Domu sindikata održati prvi solistički koncert u karijeri, posle 26 godina bavljenja muzikom.

Zdravković je umro 1991. godine, ali je Simonovljeva pesma postala besmrtna, sinonim za ljubav koja prevazilazi sve prepreke i vreme. Mnogi umetnici širom sveta su je interpretirali kroz muziku ili recital, a kod nas osim Tome, još i Rade Šerbedžija.

Video: Da se naježiš! Tomin brat se naslonio na grob, a onda je sleteo golub: 29 godina bez legende!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    4. oktobar 2020 | 12:53

    Druze ti si daleko od Tome 100 svetlosnih godina, Toma je svoje pesme sam pisao a ti si sve prepevao od Grka, Toma je neponovljiv

  • Da

    4. oktobar 2020 | 15:27

    Hoće li neko ovom čoveku da kaže da pojma nema sa pevanjem i da se spusti na zemlju. Živi u oblacima jer zamišlja da je nešto a ustvari je jedan od najlošijih pevača na našoj sceni.

  • Boža zemunac

    4. oktobar 2020 | 16:55

    A šta ovaj tamo traži ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA