Teška ispovest Nadežde Biljić: Sin mi je na rođenju bio manji od pivske flaše, Tomi neću oprostiti

Pevačica progovorila o paklu kroz koji je prošla sa suprugom, kao i o velikim zdravstvenim problemima njihovog sina Longa. Za Tomu ima jedan uslov, ukoliko poželi da se vrati kući

  • 20

Pevačica i bivša učesnica rijalitija "Zadruga", Nadežda Biljić, ispratila je nevenčanog supruga Tomislava Tomu Panića u četvrtu sezonu pomenutog rijalitija, a onda ju je on pred milionskim auditorijumom prevario sa Paulom Hublin.

Biljićeva, koja sa Tomom ima osmomesečnog sina Longa, u velikoj ispovesti za Telegraf JETSET progovorila je o svemu kroz šta je prošla sa Tomom pre nego što je ušao u rijaliti, o problemima u trudnoći, kao i o teškom porođaju i neizvesnom zdravstvenom stanju malenog Longa.

  • Rodila si Longa u jeku pandemije korona virusa. Nisi mogla da vidiš dete. Kako je protekao taj period? 

- Užasno. Najgore je što sam opet ja bila ta koja je bila najjača i koja nije bila pitana kako je. Svima je bilo teško oko mene, samo mene niko ništa nije pitao. Ja sam bila pozitivna i verovala da će sve biti u redu. On je rođen sa kilogram i trideset grama, bio je kao pivska flaša, i manji je bio, i verovala sam da će se izboriti i da će sve biti u redu. Taj period kada nisam mogla da ga vidim četiri meseca, to je bilo ne dao ti Bog. Kad sam ga uzela prvi put u ruke, ja nisam znala da ga držim. Počela sam da plačem, ne znam više da li od sreće, da li od tuge. Znaš, kad uzmeš svoje dete prvi put u ruke posle toliko vremena i takvih situacija, ali to samo majke mogu da razumeju.

  • Bile su, nažalost, loše prognoze i bilo je raznih dijagnoza sa kojima si se susretala.

- Ne dao ti Bog kakvih smo se dijagnoza naslušali o detetu. Od raznih sindroma, do neuroloških problema, pa me je pedijatar sat vremena posle porođaja pitala da li sam rodila muško ili žensko dete. Meni je urađen hitan carski rez jer je počela da se gubi plodova voda i pupčana vrpca više nije imala funkciju i on je počeo da diše u stomaku spontano. Verovatno mu se od tog straha,  jer svako živo biće ima nagon da se bori za svoj život, se njemu povuklo sve to dole, dok su ga vadili carskim rezom i dok se sve to nije sredilo i dok se on nije smirio, jer je sve to stres i trauma i za dete i za majku. On ima hipospadiju, to je rupica na koju piški, nije na mestu gde treba da bude, ali to se sa godinu dana ide kod urologa i to se reši.

  • Kako živiš? Znamo da je želja svakog roditelja da pruži detetu ceo svet.

- Iskreno, ja bih najviše volela kad bih mogla da omogućim svom detetu strano školovanje i da ga maknem odavde. Da mu obezbedim da ode u svet i da ga naučim da bude gospodin i da bude elokventan muškarac, a ne da bude iskompleksirani idiot kao njegov otac.

  • Kakav je bio Toma dok ste bili zajedno, pre Zadruge? Oko čega ste se obično svađali?

- Nije baš da je bilo sjajno, imali smo mi svađa i pravih životnih problema. Nekad smo se svađali, nekad je bila idila. Svađali smo se oko gluposti, uglavnom oko njegove ljubomore.

  • Na šta je Toma bio ljubomoran?

- Na sve. Bio je ljubomoran na sve. Da sam ga jednom u životu prevarila, pa da mi ne bude žao. Bukvalno je bio na sve ljubomoran, na moju senku. Sedimo, na primer, pijemo kafu u kafiću, ja gledam u lampion, on kaže: "Aha, gledaš u tog i tog". Sve je to negde njegova nezrelost, on u suštini nije loša osoba. On je samo u nekim situacijama prezreo, a u nekim nezreo, to je prosto tako.

  • Da li je bio agresivan u nekim momentima ljubomore?

- Jeste, ali ne fizički. Vređao je i onda ja samo legnem i spavam, ne slušam šta priča, a on se ujutru izvinjava. Umeo je da mi kaže svašta.

  • Koje uvrede, od onih koje ti je izgovorio, su najgore?

- Da sam ja žena koja ne vodi računa o svom detetu. Kaže da je meni bitniji seks sa njim nego moje rođeno dete. Za sve to je kriv alkohol, njegov najveći neprijatelj je alkohol. On treba da se sabere i da shvati da li će da se ponaša kao porodičan čovek ili će narodski rečeno da lelemuda. Nemam ništa protiv da nađe drugu ženu, ali on će morati sa mnom da se viđa ceo život da ima normalnu komunikaciju jer mi imamo dete koje nas vezuje za ceo život. Ako ne zbog mene, onda zbog deteta. Jer ja ne želim da moje dete crveni zbog bilo čega.

  • On je već napravio neke postupke koji će ostaviti traga u budućnosti...

- Ja zbog toga želim da omogućim novac da dete školujem u inostranstvu, da ga sklonim od svega ovoga. Moje dete ne bi moglo da podnese, znaš kako to ide na Balkanu, da mu roditelji pričaju drugoj deci: "E znaš, njegova majka je imala seks na Uskrs". Od mene se pravi najveća ku*va zato što sam imala seks na Uskrs, zaboga, sa čovekom koji je slobodan, ja sam bila slobodna, i čovek ustao i rekao da sam od danas njegova devojka. TO ne može da se poredi sa onim što je uradio Toma. Ti si, mačko, ostavio ženu i dete, zbog čega? Za parče one stvari. Čekaj, o čemu pričamo mi?!

  • Da li te narod i dalje osuđuje zbog toga?

- Mene će narod uvek osuđivati. To je teret mog posla. Ipak mi živimo na Balkanu, ipak sam ja žensko. Veći je greh što sam ja kao slobodna devojka imala seks pred kamerama, nego što je on ostavio ženu i dete zbog nekoga koga poznaje dva dana.

  • Branila si Tomu nakon odnosa sa Draganom, Milicom, a onda je došla na red i Paula. Kako si se osećala dok si to gledala?

- Jako sam se razočarala i sad čekam sa kojom će sledećom. Ne postoje reči koje bi opisale taj bol, tu izdaju i taj osećaj. U trenutku osetiš svaku emociju koja postoji na ovom svetu i to ti se menja na pet minuta. Uhvatiš sebe kako dolaziš do granice ludila i onda se trgnem i shvatim "Alo, ti si majka i moraš da budeš jaka zbog svog deteta". Ja ne želim da zbog toga što je on ispao takav prema našoj porodici moje dete pati. Ja ću ovo preboleti, za godinu, dve, tri, pet deset, ali mu oprostiti neću nikada.

  • Toma je promenio ploču. Od požrtvovanog muža i oca koji čini sve za porodicu, došlo je do toga da je Pauli na ramenu pričao da svakako nije video sa tobom budućnost.

- Morao je nekako da se pere za svoje postupke. Izgleda mi kao da forsira priču Luna, Kija, Sloba. Izgleda mi kao bleda kopija Slobe Radanovića. Mene nije povredilo to što je on pričao o meni, nego što je on ćutao dok je ona (Paula) pričala o meni gadosti. Govorila je da sam ku*va, da sam ovakva, onakva, ja smatram da žena koja je okarakterisana kao ljubavnica ne bi trebalo da o ženi i o majci nečijeg deteta tako da priča.

  • Pričala si svašta u besu, rekla si da Toma nikada neće videti tebe i vašeg sina. Da li ostaješ pri tome?

- Za to se još uvek lomim, zato što mislim da moje dete nije zaslužilo da se ja prepucavam preko njegovog oca, jer će to sve da se odrazi na njega. Smatram da on ima potpuno pravo da viđa dete kao otac, ali sam isto tako rekla ako mi još jednom bude ušao u kuću pijan, agresivan, ili bilo kako, da ću morati da kontaktiram socijalnu službu. Sve dok bude bio normalan i dok bude bio civilizovan, moći će da vidi dete kad god to poželi. Moći će i da spava ovde, u sobi našoj sa svojim detetom, ja ću da spavam pored oca i majke. On može da spava pored deteta i da bude i deset dana u kući ako želi, nije problem.

  • Rekla si da imaš jedan uslov za njegov ulazak u kuću nakon svega u rijalitiju, koji?

- Da, da se testira na HIV, zato što je imao seks bez kondoma. Smatram da, kada imaš seksualni odnos sa bilo kim koga ne poznaješ, bez prezervativa, treba da se testiraš. Moraće da se testira i na Hepatitis C i na svašta nešto.

  • Da li ga i dalje voliš?

- Naravno da ga volim i sigurno ću ga voleti narednih pet godina. Jer, ja imam 30 godina, ja sa tim čovekom imam dete i postoje prelepi trenuci u našoj vezi, o kojima on nikad neće pričati iz svoje sujete, da bi oprao sve ovo što je uradio. Počeo je sada da priča da će se vratiti ženi i detetu, e pa neće se vratiti ženi i detetu. Može da se vrati kući kod svoje mame, pošto je ona podržala njegovu novu vezu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    9. novembar 2020 | 13:44

    Modes da menjas frizure, sminku i odelo, cak i celo telo da korigujes, ali pamet i karakter nikako ne promeni...ccc...

  • Kokan

    9. novembar 2020 | 14:27

    Nadeždi i malom Longu želim svako dobro u životu!

  • Miki

    9. novembar 2020 | 14:14

    Dokle sa ovom vise koga zanima ona zasto pisete o njoj vrti istu pricu stalno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA