≫ 

Maja Odžaklijevska se povukla iz javnosti, ima penziju 33.000 dinara i živi sa bolesnim unukom

- On svaki treći ili četvrti dan dobije autistični napad jer mu ne dam da izađe iz dvorišta, ili je u kući, ne može da se kreće puno - ispričala je Maja

  • 23
Maja Odzaklijevska Printskrin: Youtube/Suzanin izbor

Pevačica Maja Odžaklijevska prestala je da peva i gotovo se potpuno povukla sa javne scene. Maja se posvetila porodici, naročito unuku Luki kojem je pre sedam godina dijagnostifikovan autizam.

Pevačica živi od penzije koja je mesečno 33.000 dinara, a kako je rekla, "radije će živeti od tog novca, nego se maltretirati za deset puta više uz osećaj ništavnosti".

- Ne mogu unuku mnogo toga da pružim sa svojom malom penzijom, ali on je razuman. Kad mu kažem: "Ne može baka to, nemamo para", snuždi se, ali ćuti. Nije besno dete koje hoće pošto-poto da istera svoje - ispričala je Odžaklijevska.

Maja je pričala o svom unuku kojem je, kako je rekla, svo njeno vreme i usmereno.

- Luka je autističan, još ne govori i ja sam mu se potpuno posvetila. Ne kažem da sam zanemarila sebe, ali ja nisam u prvom planu u ovakvoj situaciji. On je postao potpuno drugo dete - ispričala je Maja svojevremeno i dodala:

- Njegova dušica je očigledno mnogo napaćena. Svakome od nas nešto zasmeta, a možda njemu baš smeta lavež psa. To je vrlo individualna stvar i svako dete sa autizmom je svet za sebe, svako ima neki svoj problem.

Maja živi sa unukom, a nimalo im nije bilo lako tokom perioda izolacije.

- Imam terasu na kojoj često sedim, ili eventualno u dvorištu koje smo izolovali još pre više godina, ogradili smo ga, imamo popločani deo i deo sa travicom i izdvojeno je. Živimo u omanjoj zgradi, tako da smo u dvorištancetu Luka i ja sami - rekla je pevačica

- On svaki treći ili četvrti dan dobije autistični napad jer mu ne dam da izađe iz dvorišta, ili je u kući, ne može da se kreće puno. Tada nemam nikakvu pomoć, popričala sam sa kol centrom socijalnog rada da eventualno pošalju neku mlađu osobu koja će da ga prošeta - ispričala je ona.

- Međutim, oni su rekli šta ako ta mlađa osoba bude zaražena pa prenese virus. Rekla sam da su potpuno u pravu, preguraćemo on i ja ovo - zaključila je Odžaklijevska.

Video: Najlepši snimak iz beogradskog parka i dokaz da godine nisu važne: Baka i unuk u akciji ljuljanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    14. novembar 2020 | 15:55

    Stidite se zlobnici svojih komentara,jer niko nezna kako je teško i koji napor i strpljenje treba da bi brinuo o autisticnom dijetu ja joj se divim jer je ona baka a ne mama malo je na svijetu ovakvih baka

  • Mina

    14. novembar 2020 | 15:01

    Pa stavrno gde su roditelji bar da mu kupe nesto ili ga prosetaju? Kakvi su to ljudi?

  • Ateista

    14. novembar 2020 | 10:56

    Koliko bezosećajnih kretena -na ovako malom prostoru! Stidite se vaših komentara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA