Ispraćaj Slabinca: Osječani bacili 300 ruža u Dravu, u Zagrebu i Požegi se svirali Kićini hitovi

Kićini prijatelji i kolege formirali su dugačak red ispred zagrebačkog Krematorijuma odmah iza 12 sati, kako bi izrazili saučešće njegovoj porodici

  • 1
Kića Slabinac Opraštanje od Kiće Slabinca, Printskrin: Facebook/24sata, Printskrin: Youtube/Hrvatska radiotelevizija

Krunoslav Kićo Slabinac dobio je oproštaj od poštovalaca njegovog rada, kakav je i zaslužio muzički velikan poput njega. Slavonija se tamburama i cvećem u Dravi oprašta od Kiće, a i u Zagrebu i Hrvatskoj Požegi na ulici su se čuli Kićini najlepši hitovi.

U Osijeku se od Kiće opraštaju uz zvukove tambura, cveće i njegove pesme. Zasvirali su "Otiš'o je s mirisima jutr", a neki od onih koji su došli da mu odaju počast nisu mogli da zadrže suze, prenosi 24sata.hr.

Istovremeno, Kićini prijatelji i kolege formirali su dugačak red ispred zagrebačkog Krematorijuma odmah iza 12 sati, kako bi izrazili saučešće njegovoj porodici. Malo ko je od dvestotinjak ljudi, koliko ih se okupilo u Velikoj dvorani Krematorijuma, mogao da sakrije suze kad su tamburaši tihom svirkom dočekali Kićin kovčeg. Odsvirali su i njegov prvi veliki hit "Plavuša".

- Organizovali smo najmanje što možemo za našeg Kiću na glavnom trgu u Osijeku. Bili smo dobri prijatelji, često smo razgovarali i sarađivali. On nikada nije zaboravio svoju Slavoniju, stavljao ju je na prvo mesto i on je naš simbol - rekao je Ivan Anušić za 24sata.hr, osječko-baranjski župan, koji je i sam došao na ovaj neslužbeni ispraćaj u gradu.

Nakon zajedničke pesme, Osječani su zahvalili Kići za promociju grada i slavonske muzike bacanjem 300 ruža u Dravu.

Pogledajte kako je izgledao emotivni oproštaj od Kiće:

Veliki broj ljudi zaputio se promenadom do mesta na kojem je Kićo često sedeo i voleo da boravi a zatim i teška srca ispustilo svoju ružu.

Za Kiću se pevalo i sviralo i u Hrvatskoj Požegi, učinili su to požeški tamburaši i građani koji su se pridružili ovom muzičkom ispraćaju. Zasvirali su "Otiš'o je s mirisima jutra" i "Tamburaški rastana", a program je istovremenuo, u 12.40 sati krenuo u nekolicini slavonskih gradova.

Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je u 77. godini u petak ujutru nakon duge i teške bolesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanste

    19. novembar 2020 | 15:20

    E moj kičo i tebi je došao kraj biosi dobar pevač, lakati zemlja 💕💓💞

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA