≫ 

Kusturica skrhan zbog smrti Maradone: "Za takav život bila su potrebna dva srca, a ne samo jedno"

- Nije se najbolje snalazio izvan fudbalskog terena i često je prolazio kroz teške periode - rekao je Kusturica

  • 6
Dijego Diego Maradona, Emir Kusturica

Dijego Maradona, Emir Kusturica, Foto: Tanjug/AP, Milena Đorđević

Legendarni fudbaler Dijego Armando Maradona, preminuo je danas, 25. novembra, nakon srčanog udara, a proslavljeni režiser Emir Kusturica neutešan je zbog odlaska fudbalske legende.

Kusturica je o Maradoni snimio dokumentarni film "Dijego Maradona", a Emir i legendrni fudbaler bili su dobri prijatelji.

- Nije se najbolje snalazio izvan fudbalskog terena i često je prolazio kroz teške periode. Patio se sa drogom, ali je umeo i to da reši tek povremeno, kao što je rešavao najteže situacije u fudbalu - ispričao je režiser.

- Nažalost, za jedan takav život bila su potrebna dva srca, a ne samo jedno. Biće bržih igrača, biće boljih golgetera, ali ćemo teško gledati fudbalera kojeg ćemo toliko voleti - rekao je Kusturica.

Pokojni fudbaler nikada nije krio koliko je voleo Srbiju i Kusturicu.

- Emir je moj prijatelj, napravio je odličan film o meni. Bilo mi je lepo kod vas. Moje srce je uz Srbiju, a znam da je i srce cele Argentine uz vašu zemlju i da moj narod gaji snažna osećanja prema vašem - poručio je tada Maradona.

Podsetimo, Maradona je preminuo u svom domu u Tigreu, u Argentini, gde se oporavljao posle operacije hematoma na mozgu koju je imao pre dve nedelje, preneli su svetksi mediji.

Maradona, po mnogima jedan od najvećih fudbalera svih vremena, vodio je Argentinu do osvajanja Svetskog prvenstva 1986. godine koje je bilo vrhunac njegove velike karijere.

Video: Kusturici nagrada iz Afrike koju je dobio i Nelson Mandela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    25. novembar 2020 | 19:00

    EMIRE ZAVIDIM TI ŠTO SI GA POZNAVAO.LAKA MU CRNA ZEMLJA I NEKA GA ANĐELI ČUVAJU .A TEBI ŽELIM SVE NAJBOLJE. ŽIV BIO I BOG TE ČUVAO.

  • ma

    25. novembar 2020 | 21:12

    Emire legendon VOLE TE SRBI SVIM SRCEM I DUSOM.

  • dejan

    25. novembar 2020 | 19:59

    maradona je za ovog sarajevskog papana bio covek i po.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA