"Da li je moguće da moje dete dolazi sedam puta silovano i ja tu ništa ne primećujem?"

Glumica je istakla da ne želi ikoga da osuđuje, ali da joj "mnoge stvari nisu jasne"

  • 47
Lidija Vukičević Lidija Vukićević, Foto: ATA images

Glumicu Lidiju Vukićević (58) veoma je potresla vest koja je sredinom januara uzdrmala celu Srbiju o tvrdnjama koje je iznela njena mlađa koleginica Milena Radulović da ju je učitelj glume Miroslav Mika Aleksić navodno silovao i zlostavljao kada je imala 17 godina.

Naime, Lidija je na tu temu govorila i za Telegraf JETSET, a sada je nešto više rekla gostujući u emisiji Bakaninfo.

- Ja Miku ne znam, ali ne mogu da ga optužujem dok to ne urade oni koji su školovani za to. Ukoliko ima istine, videćemo. Ono što nije u redu, to je da bacamo kamen pred rudu, svi kažu treba doživotna - na osnovu čega, još uvek neispitanih informacija? Čak i da je to tačno, ja ne mogu da razumem jednu stvar, a to je zašto glumci pošto se javljaju naknadno, zašto nisu uradili nešto? Što se to ranije nije reagovalo? - započela je glumica.

- Ja sam da sam bila u toj situaciji, ja bih odmah reagovala, ne mislim na devojke, nego sve koji su znali. Pitanje je roditelja, da li je moguće da je moje dete silovano 7 puta i to kako silovano, je l to bio nož pod grlo? Ja znam šta znači silovanje, to je nešto nasilno. Sedam puta nasilno, sve treba ispitati. Da li je moguće da moje dete dolazi sedam puta silovano i ja tu ništa ne primećujem, ja ne vidim da je potpuno drugačije, da ja to ne primetim, kao neko ko je prošao život - rekla je.

Glumica je istakla da ne želi ikoga da osuđuje, ali da joj "mnoge stvari nisu jasne".

- Sve mi je tu malo nejasno, iz tog razloga ne mogu niti želim da osuđujem. Ja sam tu da razumem koliko mogu da razumem, a postoje institucije koje to rešavaju. Mnoge stvari mi tu nisu jasne. Svako od nas glumaca je imao 17, 18, 19 godina, svi smo prošli kroz takve situacije, ne baš takve, ali imali smo dodira sa tim. Ja kažem drugarici 'Zašto ga ne šutneš?', ona mi kaže 'On je profesor', pa nije profesor, on je izašao iz okvira profesora. Nismo svi kadri da tako odreagujemo, ali opet da li je moguće da zbog uloga tajimo i ćutimo nekog takvog, ako je takav, zarad svojih interesa. Ja ne želim ni da sedim sa takvom osobom - objasnila je Lidija u pomenutoj emisiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roditelj

    8. februar 2021 | 18:05

    Složio bih se sa njom od reči do reči. Verujem da tih monstruma ima među svim profesijama ali ...? Alooo, nema silovanja sedam i dvadeset i osam puta, silovanje je jednom i takvog prijaviš bar roditeljima a ne čekaš deset godina. Ovima što kažu da smo monstrumi svi koji to tako gledamo poručio bih da oni time peru sebe što nisu 'imali' vreme za svoju decu ili su zaslepljeni bolesnim ambicijama koje hoće da ostvare preko dece.

  • Ovo je...

    8. februar 2021 | 22:46

    Svesno dobrovoljno pristajanje na seksualni neprijatni čin ,zbog nekog interesa! Silovana moze biti jednom a ne ...

  • Maria

    8. februar 2021 | 20:45

    Ja ne znam zasto je tesko staviti se u situaciji zrtava koje su u ovom slucaju kao deca bili polaznici u jednoj skoli u kojoj je "profesor" od starta imao jedan manipulativan, bolestan i krajnje izopacen odnos, iskljucivao svaku mogucnost kontrole od strane roditelja i institucija. Te DEVOJCICE nisu silovane klasicno, napadnute u nekom mracnom hodniku, nego zlostavljane godinama, indoktrinisane,i u nekom momentu i silovane..(ne sve). Razmisljajte malo o tome... posebno ti Lidija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA