≫ 

"Po Banjaluci se priča da će me sahraniti": Završeno suđenje Halidu Muslimoviću

Tužilac naveo kako je dokazano da je Sonja Bašić zadobila telesne povrede, kao i da joj je optuženi pretio

  • 1
Halid Muslimović Halid Muslimović, Sonja Bašić, Foto: Telegraf, 9news.com.au, A Current Affair

Pevač Halid Muslimović našao se pred sudom zbog optužbi bivše partnerke Sonje Bašić, koja je tvrdila da je zadobila telesne povrede tokom veze.

Banjalučki tužilac Igor Cimeša izjavio je da je tokom suđenja u potpunosti dokazana krivica Muslimovića, te je zatražio od suda da optuženog kazni u skladu sa zakonom.

– Oštećena je tokom svedočenja detaljno opisala tok i hronologiju događaja. Njena izjava potkrepljena je nalazom veštaka sudske medicine i optužba smatra da se bez bilo kakve sumnje kritični događaj odigrao onako kako je to navedeno u optužnici – rekao je tužilac Cimeša, navodi srpskainfo.com.

Dodao je kako je dokazano da je Sonja Bašić zadobila telesne povrede, kao i da joj je optuženi pretio.

Iako se oštećena danas nije pojavila u sudnici, njen pravni zastupnik i banjalučki advokat Dragan Tolimir zatražio je da Muslimović bude drastično kažnjen.

Sve je ovo urađeno sa ciljem da se ženska osoba zastraši, a optuženi i danas šalje preteće poruke Bašićevoj – istakao je Tolimir.

Advokat optuženog Milenko Tomić u završnoj reči je izjavio da tužilaštvo nije dokazalo krivicu Muslimovića, te da je jedina prava žrtva u celom slučaju upravo njegov branjenik.

– Oštećena se nije mogla izjasniti tokom svedočenja koje je povrede zadobila. Zašto celi slučaj nije odmah prijavila to veče kada se i navodno dogodio. Nije ga prijavila, jer je bila u alkoholisanom stanju, onda bi sve bilo drugačije – izjavio je Tomić zatraživši od suda da oslobodi krivice njegovog klijenta.

Optuženi Halid Muslimović izjavio je da već dve i po godine, on i njegova porodica trpe medijski pritisak. Branio se da nije naudio Sonji Bašić, optuživši oštećenu da je bliska sa albanskom i beogradskom mafijom.

Po Banjaluci se priča da će me sahraniti, da su i sud i tužilaštvo njeni. Meni je tužilac na početku svega rekla da platim 100.000 evra i da će odustati od optužnice, ali ja sam to odbio – izjavio je Muslimović.

Dodao je da mu prete sa raznih telefonskih brojeva, te da je sve krenulo nizbrdo kada je odbio da učestvuje u švercu droge za Australiju.

Presuda Muslimoviću biće objavljena sutra.

Video: Društvo opravdava nasilnike, dok sve više žena strada u porodičnom nasilju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    10. februar 2021 | 18:49

    Nema taj ni za leba ! Motel mu je zatvoren , struja odsečena . Propao je ko žeton !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA