≫ 

"Potpisao sam inicijativu, smatram da je Lečić trebalo sam da istupi iz svojih predstava..."

- Same optužbe koje je iznela koleginica Štajnfeld na račun kolege Lečića urušavaju uobičajenu stvaralačku atmosferu i komunikaciju u pozorištu između kolega - napisao je glumac

  • 21
Miodrag Radonjić,  Branislav Lečić Foto: Nikola Tomić, ATA images

Popularni glumac Miodrag Radonjić oglasio se povodom navoda da je potpisao peticiju da glumac Branislav Lečić bude izuzet iz predstojećih igranja predstave "Kad su cvetale tikve", koju su pokrenule kolege iz pozorišta nakon što je Danijela Štajnfeld optužila Lečića za silovanje.

Mediji su preneli vest da je Miodrag među 17 glumaca koji su potpisali pomenutu peticiju, a glumac se sada oglasio na Instagramu tvrdeći da on nikoga nije "izbacio iz predstave", ali da je potpisao pomenutu peticiju i da smatra da je Lečić trebalo sam istupi iz svojih predstava.

- Obraćam se povodom slučaja zamene kolege, glumca, Branislava Lečića u predstavi "Kad su cvetale tikve". Pre svega želim da zamolim medije da ne prave hajku i linč o ovom veoma osetljivom i složenom pitanju. U tom smislu, vest da je neko nekoga "izbacio" iz predstave ili pozorište su krajnje neumesne i pre svega netačne - napisao je Miodrag.

- Naime, same optužbe koje je iznela koleginica Štajnfeld na račun kolege Lečića urušavaju uobičajenu stvaralačku atmosferu i komunikaciju u pozorištu između kolega. Bez želje da bilo kome namećem svoje mišljenje - neveo je glumac.

- Smatram da je u ovakvoj atmosferi Branislav Lečić trebalo sam da istupi iz svojih predstava dok se situacija ne reši na mestu gde jedino i treba da se rešava, a to je sud, ali to je samo moje mišljenje - dodao je Radonjić.

- A sad istine radi, kada se pojavila pomenuta inicijativa glumaca, zajedno sa većinom mojih kolega koji mnogo duže od mene igraju u toj predstavi potpisom sam dao podršku, dok se ne razreši celokupna situacija - napisao je glumac.

- Namera nije da se bilo ko targetira i veoma mi je žao što mediji vrše hajku ne razmišljajući o posledicama koje mogu imati svi učesnici ovog događaja. Molim vas da budemo civilizovani i suzdržani - zaključio je Radonjić.

Podsetimo, Lečić je na Danijeline otužbe odgovorio da je sve "gnusna laž", a u Policijskoj stanici 29. novembar trenutno daje izjavu povodom optužbi Štajnfeldove da ju je silovao 2012. godine.

Video: Prva izjava Branislava Lečića pred informativni razgovor u policiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki ZH

    26. mart 2021 | 19:05

    Ja se ne sećam da je iko od njih javno osudio onog pedofila Jeftića? Niko reč nije rekao ili se mozda varam? Osudjenog pedofila koga je sud osudio na bednih 11 meseci ili 9, kućnog pritvora!!!

  • Djole

    26. mart 2021 | 19:38

    Leka je proveo više vremena u wc nego ti na setovima ukupno.Pokaži kao mladi poštovanje i suzdrži se komentara i osude

  • JS

    26. mart 2021 | 18:31

    Šta ćete i kako da se pravdate, ako je Danijela 'namestila' Leki? Kako ćete onda da okrenete ćurak. Ni na čijoj strani nisam, iskreno da li vam tu nešto smrdi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA