≫ 

Kolege se opraštaju od Tozovca: "Putuj carstvu nebeskom i odmah nađi Cuneta... Sad ste opet ekipa"

- Imao sam čast da mnoga jutra uz divne pesme, razgovore i velike savete dočekam uz ovog velikana - napisao je Nikola Rokvić

  • 0
Predrag Živković Tozovac, Snežana Đurišić, Cakana, Vlado Georgiev, Nikola Rokvić, Željko Joksimović

Tozovac, Snežana Đurišić, Cakana, Vlado Georgiev, Nikola Rokvić, Željko Joksimović, Foto: ATA Images, A. Nalbantjan, Milena Đorđević

Legendarni pevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac preminuo je u utorak, 6. aprila, od posledica korona virusa u 86. godini. Neizbrisiv trag ostavio je u muzici, ali i u srcima njegovih kolega, koje su ga izuzetno volele i cenile.

Veliki broj pripadnika muzičke scene oprašta se od legendarnog pevača, a među prvima to je učinio kantautor Željko Joksimović.

- Otišao je nas najveći autor , izvođač tradicionalne muzike, i moj veliki prijatelj, Predrag Živković-Tozovac. Hvala za sve, dragi Tozo. Počivaj u miru -napisao je Joksimović na svom Tviter nalogu.

Vlado Georgiev potresnim rečima se oprostio od svog prijatelja i kolege.

- Zbogom legendo, boemčino, kralju prave pesme, narodske... Zbogom šmekerčino, veseljače, omiljeni šaljivdžijo... Zbogom, Tozo moj dragi... Putuj carstvu nebeskom i odmah nađi Cuneta...sad ste opet ekipa... Laka ti zemlja dragi prijatelju - napisao je Vlado, uz fotografije sa preminulim pevačem.

Pevač Nikola Rokvić istakao je da je trag koji je Tozovac ostavio neizbrisiv.

- Otišao je jedan od najvećih pevača, kompozitora i umetnika narodne muzike svih vremena! Imao sam čast da mnoga jutra uz divne pesme, razgovore i velike savete dočekam uz ovog velikana! Hvala za sve čika Tozo, trag koji ste ostavili je neizbrisiv - napisao je Rokvić i dodao:

- Iako je došlo proleće, čini mi se da jesenje lišće pada u našem sokaku na sve strane odlaskom ovakvih velikana! Saučešće porodici!

Pevačica Snežana Đurišić, za Telegraf JETSET rekla je da će Tozovac živeti večno:

- Sa velikom tugom sam primila vest da nas je napustio naš Tozovac. Šarmer, boem, dobar čovek, a pre svega divan kolega i pevač. To je bio naš Toza koji će, sigurna sam, kroz muziku i pesme koje je ostavio živeti večno. Večna mu slava - rekla je Đurišićeva.

Pevačica Dragica Radosavljević Cakana sa velikim bolom primila je vest da je njen kolega Predrag Živković Tozovac preminuo u 85. godini, nakon borbe sa korona virusom.

- Znam ga otkako pevam. Skoro sam se čula sa Mimom (pevačevom suprugom, prim. aut.), rekla mi je da se on bolje oseća. Rekla mi je da ćemo se čuti kad on izađe, da će mu preneti pozdrave od Neše i mene, da će mu reći da se drži. On je prava srpska legenda za kojom treba žaliti. Toliko pozitivno i dobro stvorenje, divan kolega. Voleo je ljude, prosto je bio prava zvezda, jugoslovenska. Baš sam šokirana... - kaže kroz suze Cakana za "Blic".

- Imao je on godina, ali negde sam verovala da će ipak da se izbori. Viđali smo se često zaista, u kafiću u njihovom kraju smo pili kafu, jeli kroasane, tu blizu stanuje Nešina ćerka. Šta može da se kaže osim da sam toliko tužna i zbunjena, užasnuta. Ionako su nam svi ovi dani blentavi i apatični, ovo me je dotuklo. Toliko je ljudi otišlo koji su bili vredni za nas, glumaca, pevača... Nekako stvarno da se čovek zamisli... Evo rasplakali ste me, pozvaću Mimu sada - s tugom kaže pevačica.

Pevač i kolega Miroslav Ilić tužan je zbog smrti kolege kojeg smatra prvim i najvećim na našim prostorima.

- On je za mene prvi i najbolji. Pomerio je kriterijume u ovom zanatu, pre svega mislim smisao za humor, mangupluk i kao autor, izvođac, posle možeš da ređeš kako hoćeš, ali on je bio prvi. Poslednji put smo se videli na snimanju novogodišnjeg programa - rekao je sa setom Miroslav Ilić.

Pevačica Merima Njegomir ostala je bez reči od šoka i tuge.

Mnogo sam tužna, kao da mi je najrođeniji, on to i jeste bio. On mi nije bio samo kolega, već prijatelj i neko ko je stajao iza mene celu karijeru. Nemam reči da vam kažem koliko mi je teško - rekla je pevačica za "Blic".

Kako Telegraf saznaje, Tozovac je u nedelju je pušten iz KBC Dragiša Mišović, pošto se dobro osećao. Kako kaže naš izvor, legendarni pevač kući je pušten pošto mu se zdravstveno stanje popravilo, bio je stabilno.

Međutim, nakon toga je primljen na VMA, gde je i preminuo, pošto mu je srce stalo.

Ovo je slavni Toza rekao pre samo 6 dana :( 💔Posted by Telegraf JetSet on Уторак, 06. април 2021.

 

 

 

 

Video: Preminuo Tozovac, najveći gospodin narodne muzike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA