≫ 

Pevala je "Na Uskrs sam se rodila", povukla se jer je nisu cenili i najveću želju joj nisu ispunili

Pevačica srpske narodne i izvorne muzike preminula je 2011. godine

  • 5
Vasilija Radojčić Vasilija Radojčić, Printskin: RTS

Čuveni hit "Na Uskrs sam se rodila" svi znaju, a malo ko zna da je to otpevala pokojna Vasilija Radojčić koja ima tužnu životnu priču.

Vasilijine pesme se i dan danas pevaju u svakoj kafani, na svakoj proslavi, ona je imala je vanvremenske hitove, ali se ipak povukla i prestala da peva jer je nisu cenili.

Veliki bol na nju je ostavila smrt supruga Milana Đorđevića. Ona je imala nekoliko želja vezano za muziku i njen rad, a kako je jednom istakla - želje i obećanja nisu joj ispunili.

- Suprug Milan mi je umro pre šest godina, a čini mi se da je to bilo juče, još tugujem za njim... Povredile su me i kolege muzičari, estradnu penziju nisam dobila iako sam nekoliko puta podnosila zahtev. Kada je penzija izglasana, trebalo je da je prvi dobijemo Cune i ja - pričala je Vasilija davne 1980. godine.

- On je penziju dobio, mene su zaobišli iako važim za pevačicu koja ima najviše snimljenih pesama u fonoteci Radio Beograda. Nedavno sam za PGP RTS snimila 60 antologijskih pesama, obećali su da će mi objaviti trostruki album, a onda su desetak mojih pesama strpali u nekakav zajednički muzički projekat za koji još ne znam šta predstavlja. Kako da pevam kada mi se plače? - rekla je tada.

Vasilija je rođena je u Kragujevcu davne 1936. a preminula je 2011. godine u 75. godini života, a kremirana je a Novom Groblju u Beogradu.

Vasilija je otpevala čuvene hitove poput: "Na Uskrs sam se rodila", "Mito, bekrijo", "Ajde, Jano, kolo da igramo", "Veseli se kućni domaćine", "Beše nekad Mike i Koštana", "Zapevala sojka ptica", "Je l' ti žao što se rastajemo" i mnoge druge.

Video: Uskršnja čarolija u domu Lidije Vukićević: Praznična dekoracija izgleda božansveno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C he

    2. maj 2021 | 12:12

    Vrhunska pevačica. Nema takvih više.

  • Voja

    2. maj 2021 | 11:47

    Koga briga za narodnu izvornu jer omladina je tražila neki novi vid bahaćenja i ludiranja a svedoci smo danas našta je to izašlo uz izvornu muziku to nije moglo nekad se s mrakom lumpovalo danas niko ne zna šta je lumpovanje

  • Pop

    2. maj 2021 | 20:28

    Данашња омладина су паметни телефони и остале друштвене апликације и игрице, заглупљени овим нису у стању да размишљају својом главом и то је генерација са којом ће да манипулишу запад и њихова политика која брише вредности једног народа и нације.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA