≫ 

Sadik pevao o pokolju Srba! Naser Orić: Šta je to dete krivo? Čitajte presude Haškog tribunala

- U pesmi koja se spominje nema nikakvog klanja niti ičega sličnog - tvrdi Orić

  • 83
Naser Orić, Sadik Hasanović Foto-kolaž: ZORAN LESIC / AFP / Profimedia, Instagram/sadikhasanovic.official

Sadik Hasanović, ovogodišnji finalista "Zvezda Granda" iz tima Marije Šerifović, član je muzičke grupe "Sateliti" koja je pesmom slavila pokolj Srba u Kravici, a to je sada prokomentarisao i Naser Orić

- Ne znam o kakvom klanju pričaju srpski mediji. U pesmi koja se spominje nema nikakvog klanja niti ičega sličnog. To je pesma o bici za Kravicu i ona govori o hrabrosti vojnika (tzv.) armije BiH. Pa samo neka pročitaju haške presude i sve će im biti jasno - tvrdi Naser Orić.

On tvrdi da nije ratni zločinac i da je to sve u Hagu pošteno dokazano.

- Šta im je to dete krivo? Ja nisam ratni zločinac. Sa mnom se može fotografisati ko god poželi. Mnogi glumci i pevači imaju fotografiju sa mnom – kazao je Naser Orić za Avaz.

Podsetimo, grupa "Sateliti" postoji od 1989. godine, a široj javnosti je postala poznata pre sedam godina zahvaljujući šaljivoj pesmi "Fejsbuk". Sadik je tada imao 13 godina i bio je glavni vokal u numeri, a inače je u bendu od svoje 11. godine.

Pored šaljivih, Muto, Sadik i ostali članovi benda su snimali i ratno-hušačke pesme, između ostalog i "Ko na Božić u Kravicu dođe". Snimak na kome Sateliti uživo pevaju ovu numeru na jednoj proslavi bio je objavljen i na Jutjubu, a sada je postao viralan i na Tviteru.

Na Božić 1993. godine dogodio se veliki pokolj u srpskom selu Kravice, drugi po redu. Tada su muslimanske snage tadašnje vojske BiH predvođene Orićem, napale selo koje je branila seoska straža. Poginulo je 49 ljudi, od kojih su neki upravo napuštali crkvu posle božićne službe. Među ubijenima bilo je i staraca i dece.

Inače, tu pesmu je napisao jedan od pripadnika jedinice Nasera Orića po imenu Rizo.

Video: Marija Šerifović odvela pobednika i finaliste Zvezda Granda u kafanu: Tamo su napravili ludnicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BN

    1. jul 2021 | 21:40

    Ukinuti Grand pod hitno✔

  • Jovana

    1. jul 2021 | 20:44

    Hrabrost vojnika BIH znači pokolj staraca i dece ispred srpske crkve, na pravoslavni Božić????? 🤨🤨🤨🤨🤨🤨🤨 Nasere, ne znaš ti sta je hrabrost, kukavice zločinacka. Dao Bog da se tvojim pokoljenjima sve kroz tvoja dela vrati.

  • Vasilije

    1. jul 2021 | 21:42

    Na taj Božić 1993. u Kravicama Naser Orić i njegovi teroristi ubili su 49-oro Srba. Najmlađa žrtva Vladimir Gajić je imao samo 4 g., a Novica Bogićević četrnaest. Najstarija žrtva masakra bila je nepokretna starica Mara Božić, stara 89 g. koju su zlostavljali, pa živu zapalili ! 😔 Pamti Srbine i ne zaboravljaj !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA