≫ 

Žestoko oglašavanje Jelene Karleuše o Sadiku: Njega osuđujete, a deci pevate o Ratku Mladiću!

- Sigurna sam da Sadik svoje greške ponoviti neće jer je dobio žestoku packu! Ali vi narode? Dokle, bre, vaša mržnja?! - napisala je Jelena

Jelena Karleuša Jelena Karleuša / Foto: ATA Images

Jelena Karleuša iznela je svoj stav kada je u pitanju slučaj finaliste "Zvezda Granda" Sadika Hasanovića, koji je na meti javnosti zbog činjenice da je član grupe "Sateliti" koja je pesmom slavila ubistva Srba u Kravici.

Na društvenim mrežama usledila je lavina negativnih i razočaravajućih komentara na račun Sadika, a krenule su ovim povodom da se javljaju javne ličnosti, od kojih je Jelena bila najglasnija.

- Vidim, digla se frka oko ovog malog Sadika - mediji, narod, itd. I stvarno, klinac koji peva o ubijanju i slika se sa ubicama treba da podnese packu jer mora da shvati grešku. Veličati ubice je katastrofa pogotovo što je neko klincu objasnio da u tome nema ničeg pogrešnog! Ali bih molila srpske medije da ne talasaju previše, pogotovo ne javne ličnosti, koje ovde pevaju pesme o Mladiću, a  ovamo tobož osuđuju ovog klinca. Znači naš kad ubija onda je to okej, onda je heroj, branilac i okej je pevati pesme o njegovim krvavim podvizima, a njihov kad ubija je zločinac strašno je slikati se i pevati mu? Je l'? - počela je Jelena.

- S*** mi se od vaše mržnje, od vaših ratova, od vaših Mladića i Nasera!!! Aman bre, dokle? 2021. je bre! Ne trujte nevinu decu koja nisu zaslužila da budu zatrovana mržnjom! Ovde bre imate pevačice koje svojim unucima daju ime ratnih zločinaca i za prvi rođendan im pevaju o Mladiću! I ko je osudio? Niko! - nastavila je.

- Ovaj Sadik nikoga nije ubio i sigurna sam da neće. Sigurna sam da svoje greške ponoviti neće jer je dobio žestoku packu! Ali vi narode? Dokle, bre, vaša mržnja?!  Ja sam ovom zemljom, ovim prostorima, ovom mržnjom, duboko razočarana! J**** vas sve zajedno ratni zločinci svih nacionalnosti! Eto to vam ja želim! I ne trujte više decu! P**** vam materina! Dabogda sva deca sa Balkana pobegla daleko odavde, da ne slušaju više o ratu! - napisala je Jelena na Instagramu.

Podsećanja radi, Sadik Hasanović se oglasio saopštenjem  u kojem je rekao da doživljava najgore dane u životu.

Umesto najlepših dana zbog finala Zvezda Granda, i uspeha koji sam doživeo u takmičenju, ja preživljam najgore dane u svom životu. Kada sam zapevao spornu pesmu, imao sam samo 12, 13 godina, nisam razmišljao da ona nosi poruku mržnje prema ikome. Bio sam klinac. Volim svoju zemlju, ali volim i Srbiju. U Beogradu sam proveo najlepše trenutke, moj cilj je da ljude činim srećnim, nikako suprotno, i zato se izvinjavam svima, ako sam nekoga povredio ili učinio da se oseća loše - napisao je Sadik na Instagramu.

Sadikovi "radovi"  pre Grand produkcije

Grupa "Sateliti" postoji od 1989. godine, a široj javnosti je postala poznata pre sedam godina zahvaljujući šaljivoj pesmi "Fejsbuk". Sadik je tada imao 13 godina i bio je glavni vokal u numeri, a inače je u bendu od svoje 11. godine.

Pored šaljivih, Muto, Sadik i ostali članovi benda su snimali i ratno-hušačke pesme, između ostalog i "Ko na Božić u Kravicu dođe". Snimak na kome Sateliti uživo pevaju ovu numeru na jednoj proslavi bio je objavljen i na Jutjubu, a sada je postao viralan i na Tviteru.

Na Božić 1993. godine dogodio se veliki pokolj u srpskom selu Kravice, drugi po redu. Tada su muslimanske snage tadašnje vojske BiH predvođene Orićem, napale selo koje je branila seoska straža. Poginulo je 49 ljudi, od kojih su neki upravo napuštali crkvu posle božićne službe. Među ubijenima bilo je i staraca i dece.

Video: Jelena Karleuša: Belma je bila kod mene kući, upoznala je decu i Duška

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goku

    2. jul 2021 | 13:14

    Vrati drzavljanstvo Srbije i idi. Biće nam lepse

  • MK

    2. jul 2021 | 13:13

    Ugasi se više sramoto srpskog roda. Pljuje po Srbima koje su proterali sa svojih ognjišta, ubijali, a veliča One koji su nas uvek mrzeli! Dosta je više Sadika....

  • Tadija

    2. jul 2021 | 12:50

    Pevamo I pevacemo nasoj deci o Ratku Mladicu I nikada kod njih necemo Ici Po hleb???? Razumes razliku????????? Teskoooo.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA