≫ 

Finalista Zvezda Granda: Izvinite, bio sam klinac. Volim Srbiju. Preživljam najgore dane u životu

- Kada sam zapevao spornu pesmu, imao sam samo 12, 13 godina, nisam razmišljao da ona nosi poruku mržnje prema ikome. Bio sam klinac - deo je Sadikovog saopštenja

Sadik Hasanović Sadik Hasanović Foto: Instagram/sadikhasanovic.official

Sadik Hasanović, ovogodišnjI finalista "Zvezda Granda" iz tima Marije Šerifović, član je muzičke grupe "Sateliti" koja je pesmom slavila pokolj Srba u Kravici. Na društvenim mrežama usledila je lavina negativnih i razočaravajućih komentara na račun Sadika.

Sada se i on oglasio, putem Instagram storija.

Kaže, bio je klinac i nije znao .

Sadik je istakao da proživljava najgore dane u svom životu, a njegovu izjavu prenosimo u celosti:

"Umesto najlepših dana zbog finala Zvezda Granda, i uspeha koji sam doživeo u takmičenju, ja preživljam najgore dane u svom životu. Imam 20 godina, nisam sposoban da mrzim, ja sam Bosanac i ponosim se time, ali biti Bosanac znači poštovati druge ljude, nacije i vere. Ja sam izrastao u takvog čoveka. Sa takvim sam se ljudima i družio, volim sve moje drugare iz "Zvezda Granda", moju mentorku Mariju i ostale ljude.

Kada sam zapevao spornu pesmu, imao sam samo 12, 13 godina, nisam razmišljao da ona nosi poruku mržnje prema ikome. Bio sam klinac.

Volim svoju zemlju, ali volim i Srbiju. U Beogradu sam proveo najlepše trenutke, moj cilj je da ljude činim srećnim, nikako suprotno, i zato se izvinjavam svima, ako sam nekoga povredio ili učinio da se oseća loše.

Želim poručiti svima da želim biti neko ko širi ljubav i stvara mir, a ne suprotno. Ja sam miroljubiva i dobra osoba. Ponavljam, želim mir i ljubav svima".

Sadik se slikao i sa Naserom Orićem

Grupa "Sateliti" postoji od 1989. godine, a široj javnosti je postala poznata pre sedam godina zahvaljujući šaljivoj pesmi "Fejsbuk". Sadik je tada imao 13 godina i bio je glavni vokal u numeri, a inače je u bendu od svoje 11. godine.

Pored šaljivih, Muto, Sadik i ostali članovi benda su snimali i ratno-hušačke pesme, između ostalog i "Ko na Božić u Kravicu dođe". Snimak na kome Sateliti uživo pevaju ovu numeru na jednoj proslavi bio je objavljen i na Jutjubu, a sada je postao viralan i na Tviteru.

Na Božić 1993. godine dogodio se veliki pokolj u srpskom selu Kravice, drugi po redu. Tada su muslimanske snage tadašnje vojske BiH predvođene Orićem, napale selo koje je branila seoska straža. Poginulo je 49 ljudi, od kojih su neki upravo napuštali crkvu posle božićne službe. Među ubijenima bilo je i staraca i dece.

Inače, tu pesmu je napisao jedan od pripadnika jedinice Nasera Orića po imenu Rizo.

Osim nje, snimili su i jednu numeru posvećenu Oriću - "Oj Nasere, Srebrenički sine". Snimak izvođenja te pesme uživo, na jednoj proslavi, postoji na jutjubu, a Sadik Hasanović, koji je tada još bio dečak, uživa i sa osmehom se klanja Naseru.

Sadik je ponosno objavio i fotografiju sa ratnim zločincem Naserom Orićem nastalu pre nekoliko godina.

Video: Marija Šerifović odvela pobednika i finaliste Zvezda Granda u kafanu: Tamo su napravili ludnicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    1. jul 2021 | 16:31

    drzavni organi da njemu njegovom ocu i ostalim clanovima benda zabrane ulazak u srbiju isto kao onoj pevacici iz crnegore

  • Mira

    1. jul 2021 | 17:44

    Sramota ako ga Sasa ne izbaci, onda Sasa ponizava celu srbiju. Ko ga ucio tu pesmu nije bio klinac i taj ga tako i vaspitso. Neka hvala njegovo izvonjenje.

  • Putin R.S

    1. jul 2021 | 16:42

    Kada si se slikao sa koljacem i zlikovcem Oricem bio si vidno stariji, tako da tvoja prica da "volis" Srbiju i da si bio klinac ne pije vodu. Znas ti "sinko" sve i ne pravi se lud kao sto to vecina radi kada dodje u Srbiju da zaradjuje i zivi u njoj onda se nicega ne secaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA