≫ 

Od teškog siromaštva, do milionera: Ovo je kuća koju je Tošić izgradio za porodicu u rodnom selu

Fudbaler nikada nije ni pokušavao da sakrije da je živeo u Domu učenika srednjih škola "Angelina Kojić - Gina", gde je proveo 3 godine i gde mu je, zapravo, i određena dalja sudbina

  • 56
Duško Tošić Duško Tošić / Printskrin: Instagram/duskotosic

Teško detinjstvo i trnovit put do uspeha Dušku Tošiću (36) su samo pomogli da danas više ceni i uživa u svemu što ima, te da svoju decu uči pravim vrednostima.

Naime, malo ko i dalje zna da detinjstvo poznatog fudbalera nije bilo popločano zlatom i posuto ružama, već da se debelo namučio za sve što danas ima. Duško je odrastao u Orlovatu, selu nadomak Zrenjanina. Međutim, njegovi roditelji zbog siromaštva nisu imali mogućnosti da mu obezbede pristojno odrastanje, pa su ga poslali u Dom učenika.

Duškov otac Milorad smatrao je da je za njegovog sina bolje da živi tamo, umesto u siromaštvu porodičnog doma.

- Moj Duško je bio nekoliko godina u internatu da bi se školovao i igrao fudbal, tamo je imao redovne obroke, što je za dete u razvoju veoma važno. Sad je veoma uspešan i mnogo smo ponosni na njega. Ostvario je svoj san. Živi u velikom gradu - rekao je svojevremeno Milorad Tošić.

Fudbaler nikada nije ni pokušavao da sakrije da živeo u Domu učenika srednjih škola "Angelina Kojić - Gina", gde je proveo 3 godine i gde mu je, zapravo, i određena dalja sudbina.

Naime, kao štićenik doma Duško je počeo da trenira fudbal, a predanim i napornim radom, celodnevnim treninzima na školskom terenu, uspeo je da stigne ovde gde je danas.

Danas, kada se poseti Orlovat, može se videti da je Duško svojoj porodici obezbedio baš sve što su želeli. Nisu u selu pravili megalomanske kuće i vile, već lepu kuću normalne veličine, u kojoj će imati sav potrebni komfor za život.

U kući živi Duškova majka Nikoleta, s obzirom na to da je oca izgubio u septembru 2018. godine. Vest ga je dočekala u Kini, odakle je prvim jutarnjim letom stigao u Srbiju.

Podsetimo, ekipa portala Telegraf.rs jednom prilikom posetila je sva navedena, značajna mesta Duškovog detinjstva i odrastanja.

Obišli smo Dom, teren na kom je igrao, videli gde je živeo, novu kuću koju je izgradio, a posetili smo i restoran u kojem je godinama radila Nadica Zeljković, majka Kristine Kockar. Ona je tada i sela za sto za kojim je, kako je priznala, hranila Duška. O njemu je imala samo reči hvale.

I Jelena Karleuša jednom prilikom je ispričala da je njen suprug, kao mlad i siromašan momak dobijao hranu od Nadice Zeljković.

Ovaj uspešni sportista ceo život živi fudbal.

Za Srbiju je uvek davao i više od 100% sebe, a zbog odlaska na Olimpijske igre 2008. godine bio je šikaniran u klubu, jer mu tadašnji klub Verder to nije dozvolio.

Bio je miljenik navijača, u svakom klubu u kom je igrao. Verovatno, sa razlogom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Domac

    19. avgust 2021 | 11:37

    Kakve veze ima dom učenika srednjih škola sa siromaštvom. I ja sam živeo u tom domu. To je najnormalniji dom za učenike kako ne bi putovali 40-50 kilometara do škole svaki dan. Duško je bio daleko od imućnog, ali život u domu je najnormalnija stvar.

  • ✍️

    19. avgust 2021 | 11:37

    Vidi se da je jedna dobrica od čoveka.🍀🌹

  • Вакир

    19. avgust 2021 | 17:15

    Добар и поштен момак, и вредан. На жалост имао је ту несрећу да налети на особу која га није заслужила! Особу без образа, части, поштења и оданости!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA