≫ 

"Blago naše... Neću staviti crno-belu sliku, želim da te pamtim ovakvu. Napokon si kod svog Miše"

- Otišla je najbolja među najboljima - poručila je Milica

  • 0
Milica Todorović i  Marina Tucaković

Milica Todorović i Marina Tucaković, Foto: Nikola Tomić, Printskrin: TV Pink

Marina Tucaković preminula je 19. septembra, nakon teške bolesti, u 68. godini.

Pevačica Milica Todorović, koja je od početka karijere sarađivala sa legendarnom Marinom, od nje se oprostila potresnim rečima.

- Moja Marina, blago naše! Neću staviti crno-belu sliku, želim da te pamtim ovakvu. M, moje najuspešnije pesme. "Uporedi me", "Zasto cura sedi sama", "Reci ja", "Gade"... - napisala je ona.

- Uvek je bila tu za mene, imala savet i lepu reč. Pisale smo se pre neki dan... Bila je entuzijasta, veliki borac. Uvek bi mi odgovorila da se ne da i da će sve biti dobro. Verovala sam da će pobediti, sada se odmorila i napokon je kod svog Miše. Hvala ti za sve. Bez tebe muzika vise nece biti ista. Volim te, putuj sa Andjelima.

Podsetimo, Marina je svoje poslednje dane provela je u KBC Dragiša Mišović, gde je prebačena pošto joj je u utorak, 14. septembra, pozlilo, kad je stavljena na respirator, a bila je pozitivna na korona virus.

- Istina je. Nemojte ništa da me pitate. Hvala vam na razumevanju - potvrdio je tragičnu vest za naš portal Marinin suprug Aleksandar Radulović Futa.

Kako je Marina postala "mama" domaće muzike

 

Marinini roditelji želeli su da završi fakultet i bavi se nekom ozbiljnom profesijom, ali sudbina je imala drugi plan. Naime, Marina je završila Ekonomski fakultet, a onda joj je muzika tiho ušla u život.

- Išla sam u Šestu beogradsku gimnaziju i gomila neopredeljenih nas je bilo. Gde bih, šta bih... Tad je ekonomija, kao, bila veoma popularna. Mogao je lakše da se nađe posao. Ja sam htela da budem turistički vodič! Htela sam, međutim, povezala sam se sa nekom ekipom tu sa Đerma. Pravili su neke pesme i mene je to vuklo, vuklo! Svaka melodija me je vukla na neke reči... Nisam ni znala da imam talenat za to. Sve mi je to bilo zanimljivije. Sa njima sam išla na probe... Tako da, taj fakultet sam otaljala i prešaltala se na ono što me vuče, skroz neizvesno - ispričala je Marina nedavno.

- Pisala sam po malo... Bila sam sekretarica u džez udruženju kod Bubiše Simića i Pece Vujića, u Dušanovoj ulici. To mi je bilo jako zanimljivo. Učestvovala sam u organizaciji Beogradskog proleća, tu sam upoznala Sanju Ilića sa kojim sam počela ozbiljnije da se bavim ovim poslom. To me je uvelo, sve šire i šire - objasnila je Tucakovićeva gostujući u "Šta sam tebi i ko sam sebi".

- Pritisak roditelja je bio, ali posle im se dopalo ovo što radim. Ali, stvarno! (smeh) Lepa vremena su bila... - priznala je Marina.

Istakla je da se nikada nije osećala kao da je estrada, ali da u njoj nema ništa loše.

- Nekako, ja i ne osećam da sam estrada, mada moram priznati da je estrada zanimljiva stvar - istakla je tom prilikom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA