• 2
 ≫ 

Ana brutalno odgovorila Miliju: Trčao je za teniskom lopticom, a onda je umislio da je javna ličnost!

, Telegraf
 ≫ 

- Remek dela koja je stvorio su zasluge Cece Ražnatović i Marine Tucaković - kazala je Ana

 • 2
Mili Ana Nikolić

Foto: ATA Images

Kompozitor Aleksandar Milić Mili nedavno je govorio o Ani Nikolić, rekavši da je zbog prijatelja prihvatio da joj radi album.

- Marina i ja smo 2003. radili Ani Nikolić album "Januar", koji ju je proslavio, kao i sledeći "Devojka od čokolade". Jedan njen prijatelj je došao i rekao mi: "Ajde, molim te, imam jednu mladu pevačicu, je l' možeš nešto da joj uradiš?" - ispričao je Mili.

- Ja do tada nisam radio pevače od nule nikada, uvek sam bio posvećen određenom projektu kompletno. Ipak, to su mi bili jako dobri prijatelji, nisam mogao da ih odbijem. Jedan od tih prijatelja je obezbedio finansijska sredstva i sve što je trebalo. Onda sam pomislio: "Ajde, što da ne?" - rekao je Aleksandar za Kurir i nastavio:

- Devojka je slatka, puna energije, a i nikad ništa nisam radio od nule. Da vidimo šta može od nule da se napravi, pomislio sam. Ja uzimam nju i pravim album "Januar" - devet pesama i devet hitova je bilo tada, jedan za drugim.

- Sećam se da su me vodili na neki splav da je čujem kako peva, jadna... Bila je tada na samom početku i toliko mi je bilo drago da nakon samo godinu dana postaje bukvalno neko na koga tržište računa. Taj projekat mi je uspeo iz prve - rekao je Mili ranije o Nikolićevoj.

Ana nije ostala nema na kritike, pa je poručila kompozitoru da je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom u onom momentu kada je počeo da sarađuje sa Cecom Ražnatović i Marinom Tucaković.

- Kad smo pronašli Milija bio je osoba koja trči za teniskom lopticom, tamo gde ja gazim štiklom... a onda je umislio da je javna ličnost.

- Mili je naslušan muzike i prvi je kupio najskuplju opremu, ali remek dela koja je stvorio su zasluge Cece Ražnatović i Marine Tucaković - rekla je u emisiji Exkluzivno pevačica.

Inače, folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović na sudu je sa Aleksandrom Milićem Milijem. Sve je počelo onda kada je Ceca shvatila da se Mili upisao kao vlasnik fonograma svih albuma koje je radio sa njom, pa je zbog toga pravdu potražila na sudu.

- Ceca na sudu isključivo traži da se promeni ko je vlasnik fonograma, te da umesto Milija piše da je to ona. Međutim, Mili za to traži kompenzaciju u vidu novca. Navodno je reč o nekoliko stotina hiljada evra. On to zahteva i na osnovu toga što bi Ceca od njega, pošto se on vodi kao vlasnik fonograma, za svako izvođenje pesama koje je on radio trebalo da traži dozvolu, saglasnost. Dakle, tu su u pitanju sva izvođenja, svi koncerti. To je sumanuto - rekao je ranije sagovornik za Telegraf Jetset.

- Ceca na sudu isključivo traži da se promeni ko je vlasnik fonograma, te da umesto Milija piše da je to ona. Međutim, Mili za to traži kompenzaciju u vidu novca. Navodno je reč o nekoliko stotina hiljada evra. On to zahteva i na osnovu toga što bi Ceca od njega, pošto se on vodi kao vlasnik fonograma, za svako izvođenje pesama koje je on radio trebalo da traži dozvolu, saglasnost. Dakle, tu su u pitanju sva izvođenja, svi koncerti. To je sumanuto - objasnio je naš sagovornik.

Nekoliko dana kasnije, oglasio se Milićev advokat Milan Jakšić, koji je rekao kako je Mili u Cecine projekte navodno uložio dva miliona evra, isplatio joj 800.000 evra, te da ona njemu navodno duguje.

Saopštenje Milićevog advokata ponovo prenosimo u celosti:

"Povodom neistinitih i neosnovanih novinskih natpisa koji su se pojavili u vezi sudskog spora između, mojih klijenata, društva Miligram music i Aleksandra Milića sa jedne strane i društva Ceca Music sa druge strane, želim da upoznam javnost sa realnim činjeničnim stanjem tog spora.

Naime, u periodu od 2004. do 2013. godine moj klijent je uložio u projekte vezane za interpretarora Svetlanu Ražnatović blizu 2.000.000 evra, a koji obuhvataju proizvodnju i izdavanje fonograma (za sedam izdanja) i koncerte na Ušću, što je sve moj klijent organizovao i finansirao. Za sve plaćeno od strane mog klijenta postoji uredna dokumentacija koja je jednim delom dostavljena sudu,. a po potrebi može biti dostavljena i javnosti kako se ovakvi i slični neistini navodi ne bi pojavljivali u medijima i urušavali ugled mog klijenta.

S obzirom da je moj klijent na svih sedam izdanja finansirao i organizivao proizvodnju fonograma, a što su zakonski uslovi za sticanje svojstva proizvođača fonograma, on se po zakonu smatra vlasnikom tih fonograma i kao takav se registrovao kod nadležne organizacije koja registruje proizvođače fonograma.

U skladu sa ugovorom potpisanim između mog klijenta i Ceca Music, moj klijent imao je obavezu da proizvede fonograme i plati sve troškove proizvodnje i izdavanja fonograma dok je svaki od ugovarača ostvarivao pravo na 50 odsto ostvarenog prihoda od izdavaštva. Tokom saradnje moj klijent je po tom osnovu isplatio oko 800.000 evra privrednom društvu Ceca Music, za šta takođe postoji uredna dokumentacija koja je na raspolaganju.

Problem se pojavio kada je društvo Ceca music, bez saglasnosti mog klijenta (kao proizvođača fonograma na 7 izdanja i kao autora na preko 1.300 video-zapisa koji se nalaze na Jutjub kanalu Svetlana Ceca Raznatović i na digitalnim platformama) počelo da eksploatiše fonograme i autorska dela mog klijenta na Jutjub kanalu Svetlana Ceca Raznatović i na digitalnim platformama. Po izveštaju koji je dao sam provajder društva Ceca Music to društvo je na ovaj način prihodovalo nekoliko stotina hiljada evra. I pored činjenice što je moj klijent privrednom društvu Ceca music uredno islatio 50 odsto ostvarenog prihoda, društvo Ceca music uporno odbija da isplati nadoknadu mom klijentu koja mu pripada od eksploatacije koju godinama vrši na youtube kanalu Svetlana Ceca Raznatovic i digitalnim platformama, pri čemu za istu eksploataciju ne postoji pravni osnov niti saglasnost mog klijenta.

Dakle, moj klijent je ispoštovao svoj deo dogovora, dok je društvo Ceca music oštetilo mog klijenta za ozbiljan novčani iznos, a zatim bez ikakvog osnova podnelo tužbu protiv njega.

U više navrata pokušali smo da na miran i civilizovan način rešimo postojeći problem, ali i pored svih napora u tome nismo uspeli. Nadam se da će razum ipak prevladati i da će dugogodišnji uspešni saradnici doći do dogovora, koji je jedino pravo rešenje."

Nekadašnji saradnici često se sukobljavaju u Zvezdama Granda, pa je tako Ceca u žaru svađe nedavno rekla Miliju:

- Stvorila sam te, bio si klasičan anonimus!

Video: Ceca prvi put o Anastasijinom novom stanu, pa potkačila Milija: Tad se još igrao u pesku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • IN

  29. decembar 2021 | 19:30

  Trcao, ne trcao ili sta vec kao pricate sa nipododistavanjem...covek napravio brdo hitova.

  15
  2

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima