Ognjen Amidžić otkrio: Pokojni Tijanić me je zvao da se vratim na RTS

Amidžićeva novinarska karijera je počela 1993. godine u rodnom Šapcu

  • 5
Ognjen Amidžić Ognjen Amidžić Foto: ATA Images

Jedno od omiljenih Tv lica, voditelj Ognjen Amidžić, govorio je o svojoj karijeri, te se prisetio početaka.

Naime, Ognjen ove godine obeležava dve decenije otkako je počeo da radi na televiziji Pink, ali njegova novinarska karijera je počela u rodnom Šapcu pre skoro tri decenije.

- Na RTS-u sam prvo radio u Šapcu 1992-93., pa posle od 1997. na radiju 202, pa na TV-u. Bilo je teško raditi 90-tih na RTS-u, bilo je usko vezivano za Slobu, za taj režim. Ja sam se uvek klonio tih informativno-političkih stvari. Radio sam sport, muziku i ostalo. Ja sam prešao na Pink, jer sam imao ideju za jedan noćni program na RTS-u, koji je trebao da bude u krevetu sa drugačijom rasvetom, gosti u tom raspoloženju... Oni su tada rekli, brate to je suvišno za nas. Ja sam onda to prepakovao i prešao na Pink. Tu su mi jako pomogli Aleksandra Jeftanović i Boško Jakovljević, oni su znali za te moje ideje i stalno su potencirali da ja pređem na Pink - rekao je Amidžić za Srpski telegraf.

Ognjen je jedan od retkih voditelja koji nikada u javnosti nije govorio o ponudama koje su mu nudile druge televizije. Ali je za Republiku otkrio da ga je Aleksandar Tijanić u vreme svog mandata na RTS-u pozvao da se vrati na Javni servis.

- Meni je ove godine mali jubilej. Osim što mi je 14. sezona Amidžija, ja slavim 20. godina rada na Pinku. Bilo je ponuda, ali ja nikad nisam bio u fazonu da pričam o tome jer nisam tako vaspitan. S druge strane sebi time dižem cenu, pravim PR oko sebe, što ljudi masovno rade i uvek ima tu neke druge pozadine. Pokojni Tijanić kad me je zvao da se vratim na RTS jer sam bio svojevremeno stipendista i radio sam tamo. On nije bio kada sam ja bio tamo, ali mu se svidelo to što radim, video je veliki potencijal. Ali, nismo se dogovorili tada. Bilo je ponuda i razgovora, ali ja zaista o tome ne volim da pričam. Smatram da to nije profesionalno, a i ne volim taj PR oko svega toga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V8

    8. januar 2022 | 23:51

    Da je bio neko pametan da te vrati u Šabac, a ne ovde u bg da mlatis praznu slamu...

  • Срб

    9. januar 2022 | 00:35

    Нисам знао да је поплавио !

  • Ruja

    9. januar 2022 | 09:18

    Kome ti trebas nisi ni za dečije novine Neven a kamoli dalje ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA