Mirko Kodić o poslednjem susretu sa Šabanom Šaulićem: Tek pred njegovu smrt sam osetio koliko me voli

- Ostao je u mojoj duši, 35 godina ne mogu za 3 godine da izađu, teško je bez njega - rekao je Kodić

  • 2

Porodica i najbliži prijatelji okupili su se danas, 17. februara, na Novom groblju kako bi obeležili trogodišnjicu od tragične pogibije kralja narodne muzike Šabana Šaulića.

Harmonikaš i Šabanov dugogodišnji prijatelj, Mirko Kodić, pojavio se na današnjem održanom pomenu u čast Šaulića, a za okupljene medije, među kojima je bila i ekipa Telegraf Jetset-a, Kodić je otkrio da i gotovo svaki put zaplače kada čuje Šaulićevu pesmu.

- Ne znam da li je uopšte otišao, on ostaje uvek u nama, njegove pesme... Ostao je u mojoj duši, 35 godina ne mogu za 3 godine da izađu, teško je bez njega. Kada dođe taj momenat i puštam neku njegovu pesmu, eto ga... Nikada neće otići... Živeće u nama sve dok bude živela muzika - rekao je Kodić.

Kodić ističe da se već godinama u muzičkom svetu pojavljuju neki mladi naraštaji za koje tvrde da su njegovi naslednici, međutim, harmonikaš savetuje mlade da ne pokušavaju da budu kao Šaban - jer je on bio jedinstven, što po glastu, tako i pojavi.

- Naviru neki njegovi naslednici, ali oni se bore, on je isuviše bio veliki, bolje da idu nekom drugom stranom muzike, jer svaka kopija je falš original. Nikada više u životu se neće roditi takav pevač, u čitavom svetu.

Mirko je ispričao i kako je izgledao njegov poslednji susret s Šaulićem, samo deset dana pre no što se dogodila kobna nesreća.

- Njegovi su zagrljaji takvi bili da je to strašno. Tek pred njegovu smrt sam osetio koliko on mene voli, a za tih 35 godina nisam to osetio. Ja sam bio njegova desna ruka od snimanja ploča, koncerata, do putovanja i možda nije mogao da iskaže svu svoju ljubav, ali eto pred tu nesreću sam osetio takav njegov zagrljaj da je i dan danas u meni. I dan danas se budim, puštam njegove pesme i zaplačem -rekao je Kodić.

Celu izjavu poslušajte u videu na početku teksta.

Video: Zapalio se venac na Šabanovom grobu: Zapaljena sveća pala na njega, Sanela ugasila plamen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cava

    17. februar 2022 | 16:32

    Ako je neko uzimao lovu,tada to ste bili vas dvojica!

  • stranac

    17. februar 2022 | 17:47

    Bilo je i kad su ih terali sa veselja Jer otpeva tri pesme i uzmu 10000 maraka Nemoj da se varamo nije bilo bas tako Nisu neki koji su odradili posao kao Marinko Ljuba Alicic Hasan Dudic Mile Ignjatovic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA