Hasan Dudić na Šabanovom pomenu o presudi koja je izrečena Turčinu: Mislio sam da su Nemci ozbiljniji

- Tužno da ne može dalje biti. Fali mi i moj brat, voleo bih da je živ - rekao je Dudić

  • 5

Pevač Hasan Dudić pojavio se dana, 17. februara, na Novom groblju povodom treće godišnjice od smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića.

Hasan je novinarskim ekipama otkrio da nikada neće preboleti gubitak prijatelja i brata.

- Tužno da ne može dalje biti. Fali mi i moj brat, voleo bih da je živ. Sve je to lepo, kažu pesme žive i sve to, ali ipak bih ja voleo da je on pored mene i da ja sednem sa njim predveče kako smo navikli i da popijemo, da se proveselimo, ali eto nikada to više neće biti - kaže Hasan sa knedlom u grlu.

Dudić je prokomentarisao i presudu koja je nedavno izrečena Turčinu Alsinu Leventu u Giterslohu.

- To je katastrofa, kriminal, najgnusnije nešto što sam i ja i naš narod doživeli, takvu presudu jadnu, to je van svake pameti. To je strašno. Tri godine za dva života i čovek koji je polomljen, Sloba, ne mogu da shvatim. Mislio sam da su Nemci ozbiljniji ljudi. Katastrofa i žalosno.

Na obeležavanju tri godine od smrti Šauliću prisustvovali su njegova udovica Goca, ćerke Sanela i Ilda, kumovi Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemi, muzičar Mirko Kodić, Hasan Dudić, kuma Šabanove ćerke Ilde, Dajana Paunović, voditelj Zoran Pejić Peja, Saša Matić, Bane Obradović, kao i mnogi drugi.

Podsetimo, Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. godine, nakon nastupa u Nemačkoj u noći pre tragedije.

Tri godine nakon tragedije turčinu Alsinu Leventu, koji je izazvao saobraćajnu nereću u kojoj su poginuli Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić, završeno je suđenje i Levent je osuđen na tri godine i tri meseca zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    17. februar 2022 | 19:02

    Jel dozvoljeno Robertu da dodje ocu na pomen....

  • Boban

    18. februar 2022 | 05:56

    Turci u Nemačkoj uzivaju veća prava nego Nemci. Isto kao Madjari, Romi, Albanci... u Srbiji.

  • Mi

    17. februar 2022 | 17:58

    GASYNE KO SI TI DA DAJES MISLJENJE .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA