≫ 

Olivera Kovačević otkrila zašto RTS neće javnosti saopštiti imena članova žirija na "Pesmi za Evroviziju '22"

- Već vidimo po Jutjub pregledima da su se izdvojili neki favoriti, i sada su tu već fanovi, navijaju jedni za jedne, drugi za druge... I ona stara priča... Svaki festival koji mi radimo, i Pesmu Evrovizije, uvek prati priča, mislim, od kada znamo - da li je nešto namešteno, da li RTS namešta pobedu - rekla je Olivera

  • 1
Olivera Kovačević Printscreen: RTS

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a, Olivera Kovačević, gostovala je večeras u Beogradskoj hronici, gde je govorila o predstojećem takmičenju "Pesma za Evroviziju '22" i otkrila zbog čega se ne otkrivaju imena članova žirija do početka takmičenja.

Na samom početku gostovanja, Olivera je istakla da je ovaj festival povod za radost, i da iz godine u godinu, na konkurs stiže sve više pesama.

- Preko 150 pesama se prijavilo ove godine, a 36 smo izabrali da se u dve polufinalne večeri okušaju, da se takmiče - rekla je Kovačevićeva i dodala:

- Muzički ukus je poseban talenat. Mi smo zbog toga angažovali sve naše muzičke urednike koje imamo, i televizije i svih kanala Radio-Beograda, naših kablovskih kanala... Svi muzički urednici su bili u selekcionoj komisiji, njih 36, glasali, imali glasačke listiće, odabrali te pesme - objasnila je.

Dodaje da je obuhvaćen veliki broj autora, da su se na konkursu pojavila poznata imena naše muzičke scene, ali i mladi i talentovani ljudi.

- Biće zanimljivo za sve muzičke ukuse, od rokenrola do etno-muzike, tako da će ovaj festival zaista biti velik, grandiozan, mnogo smo uložili u njega. Svi takmičari svoj nastup probaju šest puta, to nema ni na velikoj Evroviziji.. - ispričala je Olivera Kovačević.

U saradnji sa Skaj produkcijom, kako kaže, postignuto je da je podignut tehnički i tehnološki standard a Kovačevićeva dodaje da misli da će scena biti najbolja do sada, i da su uslovi za sve takmičare - isti.

Sve takmičarske pesme mogu da se čuju na Jutjubu od 8. februara, a i preko striming platforme. Interesovanje je najveće do sada, i u pitanju su milionski pregledi.

Olivera Kovačević Printscreen: RTS

- Već vidimo po Jutjub pregledima da su se izdvojili neki favoriti, i sada su tu već fanovi, navijaju jedni za jedne, drugi za druge... I ona stara priča... Svaki festival koji mi radimo, i Pesmu Evrovizije, uvek prati priča, mislim, od kada znamo - da li je nešto namešteno, da li RTS namešta pobedu, da li sam ja ta koja namešta pobedu nekome... Mi ovaj festival radimo zbog toga što nam je teško da sami namestimo tu pobedu.

- Kada kažem - sami, to znači da nađemo nekoga, da izaberemo nekog pevača, da imamo odličnu pesmu i da sa tom pesmom napravimo uspeh. To je bilo sa Željkom Joksimovićem, ali Marija Šerifović je pobedila na festivalu kada nas je predstavljala na Pesmi Evrovizije. Dakle, mi ovaj festival radimo da bismo olakšali posao, a ne da bismo nameštali da bi neko pobedio - izjavila je glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a.

Objasnila je da su članovi žirija kompetentni ljudi iz muzičkog sveta, kompozitori, aranžeri, tekstopisci, muzički urednici, profesori na Akademiji...

Olivera Kovačević Printscreen: RTS

Kada je reč o izboru članova, navodi da se obavezno vodilo računa o tome da li je neko u mogućem sukobu interesa.

Kada se posle svih provera žiri izabere, njihova imena se ne objavljuju - dok ne glasaju. Kovačevićeva kaže da je stručnjacima koje zove da budu u žiriju to zaista velika čast.

- Njihova imena se ne objavljuju da bi se izbeglo uznemiravanje, jer, kako je naglasila „danas se suočavamo sa lavinom nekih optužbi, insinuacijama, što uvek prati festival - rekla je Olivera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA