≫ 

Stiže album sa neobjavljenim pesmama Sinana Sakića: Oglasila se udovica, pa otkrila detalje

Sabina je rekla kada su nastale pesme koje će publika uskoro moći da čuje

  • 7
Sinan Sakic Foto: ATA Images

Folk zvezda Sinan Sakić pre četiri godine izgubio je bitku sa opakom bolešću u svojoj 60. godini, a iza sebe je ostavio brojne hitove. 

Malo je poznato da je pevač neposredno pre smrti snimio čitav album a njegovo objavljivanje sprečila tragična smrt.

Sada su članovi porodice odlučili da objave te pesme koje će ugledati svetlost dana 4. aprila. Ove navode potvrdila je i njuegova udovica Sabina Sakić.

- Niko ovo bolje nije razumeo od našeg Sinana, čoveka koji je otvorenim srcem išao kroz život, prihvatao sve lepote ali i udarce na nogama, ne ponevši se u dobru niti se ponizivši u zlu. Njegova dobra i plemenita duša dotakla je svakoga koga je upoznao, kao i milione onih koji su voleli njegove pesme, i zbog toga smo ponosni što smo ga imali - rekla je ona i dodala.

- Ali, neke stvari ne odlučujemo mi, nego sudbina. Tako je sudbina očigledno odlučila da on 2012., pre deset godina, nakon što je priveo kraju svoj album, odluči da nijedna od tih pesama na ugleda svetlost dana. Nekoliko meseci potom, bolest je počela da uzima svoj danak, i posle boravka u bolnici Sinan je snimio potpuno nove pesme - otkrila je Sabina i nastavila.

- Kako se naš život promenio u godinama koje su usledila, znaju svi. Sinanovim odlaskom, izgubili smo supruga, oca, dedu, prijatelja, nekoga na koga se možemo osloniti... Ugasilo se sunce koje je obasjavalo naše živote i u tom mraku jedino što je ostalo da sve vreme živi nesmanjenim intenzitetom bila su njegova dela koja će trajati do večnosti - rekla je ona otkrivši detalje albuma.

- A ostalo je i njegovo neobjavljeno delo... Taj album kome nije bilo suđeno da se čuje kada je snimljen, već da sada podseti sve one koji su ga voleli na njegovu umetnost i dušu koju je utkao u svaki stih koji je otpevao. Zato je 4. april, dan kada će njegov neobjavljeni album biti pred publikom, datum kada ćemo se boriti da ne tugujemo što smo ga izgubili, već da budemo zahvalni što smo ga imali. Ali, i ako se neka suza desi, ta suza je njemu namenjena, jer i on je kroz život i pevao i plakao. Često oba istovremeno. Za sve ovo, veliku zahvalnost dugujemo kući „EMDC Network" koja je u potpunosti stala iza projekta, zahvaljujući kojima će pesme dobiti tretman kakav zaslužuju. Ali, najveća zahvalnost od svih nas ide vama, koji ste Sinana voleli i pratili za života i koji i danas čuvate sećanje na njega i volite njegove pesme. Vama su ovi, njegovi poslednji stihovi koje je otpevao i namenjeni.

Iz EMDC Networka nam otkrivaju kako će danas biti predstavljen prvi deo ove priče. Celokupni album će publici biti dostupan 4,aprila 

Video: Tužni snimak iz unutrašnjosti: Sinanova kuća skroz izgorela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    29. mart 2022 | 20:08

    Uz njegove pesme sam provela najlepse dane mladosti.Pevala i plakala uz njh.Jednostavno imaju dusu.Jedva cekam 4.april.

  • BG011

    29. mart 2022 | 20:01

    Kakav kralj,bravooooo

  • Realan

    29. mart 2022 | 23:34

    Ovaj album je snimio sin njegov Medo Sakic 2015 godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA