≫ 

Dino Merlin se namučio za prvi album: Godinu i po dan radio treću smenu u čeličani

- To nije bilo lako niti onda niti danas. Ali ja sam i u to vreme sanjao svoj san - rekao je

  • 5
Dino Merlin Printskrin: Youtube/HRT

Muzičar Dino Merlin otkrio je kako je novac za prvi album zaradio radeći godinu i po u trećoj smeni u čeličani.

Merlin u intervju za "Ekran" govorio o početku svoje karijere.

- To nije bilo lako niti onda niti danas. Ali ja sam i u to vreme sanjao svoj san, jako sam želeo da budem ovo što sam sada, a kada nešto iskreno želiš, duboko sam uveren da to i možeš postići - rekao je Merlin i dodao:

- Želeo sam da snimim prvu ploču početkom osamdesetih kada je u celoj Jugoslaviji bilo sedam ili osam studija i isto toliko diskografa, dakle sedam ili osam urednika o kojima je ovisio tvoj život - kazao je.

Kako kaže, nije u to vreme, kao danas, bilo interneta niti mogućnosti da svoju pesmu instantno plasiraš u svet i odmah dobiješ reakciju na svoj rad.

- Ako bi, dakle, spomenuti urednici bili na tvojoj ideji i ako se vaša estetika poklapala s njihovom, onda si i mogao proći. Ako pak ne, ako je to izlazilo iz njihovog sistema vrednosti, jednostavno nisi mogao dobiti elementarne stvari, znači studio. Bio je to tada jedini način kako možete snimiti svoj rad. Međutim, srećom, postojalo je nekoliko privatnih studija u kojima si mogao da simiš pesme za novac. A kako bih skupio novac i mogao da snimim pesmu, ja sam morao godinu i po da radim u trećoj smeni na kaljenju čelika. Ja, dakle, znam kako se kalio čelik - dodao je.

Snimanje albuma za tek oženjenog čoveka s tek rođenom ćerkom, bio je veliki rizik.

- O da, to je velika kocka u takvoj situaciji izaći iz zone finansijskog komfora, ali sam odlučio da dođem na tu partiju i evo, nisam se pokajao - istakao je.

Video: Dino Merlin napravio spektakl na Kopaoniku: Pogledajte kakva je bila atmosfera na njegovom nastupu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    29. april 2022 | 15:40

    Велики србофоб и шовиниста који је лако покупио новац од будала Београда ... можда истих оних што не престају кукати над празним фрижидерима јер као немају шта појести.

  • Dg

    29. april 2022 | 17:59

    Uh, potresli smo se mnogo.

  • Prle

    29. april 2022 | 18:19

    Postovanje za sve vredne ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA