≫ 

Konstrakta bi da se u Glibovcu održi sledeća Evrovizija, a evo šta meštani sela kažu o njenoj porodici

Komšije iz Glibovca su evocirali i uspomenu na Konstraktinu babu Desanku Ignjatović, koja je u okolini bila poznata kao čudna osoba, koja je imala dar provodadžisanja

  • 3
Konstrakta, Ispraćaj na Evroviziju Foto: Nikola Tomić

Za srpsko selo Glibovac juče je sigurno čula čitava Evropa, nakon što je Konstrakta na prvoj evrovizijskoj pres-konferenciji u Torinu, izjavila da bi, ukoliko bude pobedila, volela da se "Evrovizija" sledeće godine održi baš u selu gde je živela njena baka.

- Ja sam iz Beograda i volim sve predele u Srbiji. Svaki grad može biti pripremljen za "Evroviziju", ali ja bih baš volela da to bude u selu Glibovac, odakle je moja baka, što da ne, ako može selo? - rekla je kroz smeh tad Konstrakta.

U centru sela su pripadnici sedme sile, koji su posetili njeno selo, sreli gospodina Dragana, koji dobro poznaje Konstraktinu porodicu.

- Anin otac je čovek koji je sa jednom običnom drvenom olovkom otišao za Beograd i uspeo da završi dva fakulteta. Bio je u "Politici", a posle i ministar informisanja u vladi Slobodana Miloševića. Kasnije je otvorio strugaru, koja je kasnije propala - rekao je Dragan iz Glibovca, nakon čega su se novinari uputili ka kući pokojne baba Desanke.

U dvorištu nekadašnje kuće nalazi se opustela strugara koja je pripadala Aninom ocu. Tamo su bili njena sestra i brat od strica.

- Tu su živeli njeni baba i deda, dolazila je tu nekad kod babe i dede za raspust. Ona odavno nije dolazila ovde, svraćala je pre tri-četiri godine sa ocem. Dok su baba i deda bili živi, bili su tu njeni roditelji, kasnije su otišli za Beograd. Mi smo treće koleno s njom. Mnogo se Ana promenila, ja je nisam odmah ni poznao dok mi nisu rekli da je to ona - priča brat, pa dodaje da je njen tata prodao kuću u selu:

- Tu je njen otac sagradio i vikendicu, koju je posle prodao, sad hoće opet da je otkupi. Ima želju da se vrati ovde. Njeni roditelji su tu imali i stan dok je radila strugara, dok je Ana živela kod majčine babe na Novom Beogradu, tamo je imala veliki stan i tamo je išla u školu.

Komšije iz Glibovca su evocirali i uspomenu na Konstraktinu babu Desanku Ignjatović, koja je u okolini bila poznata kao čudna osoba, koja je imala dar provodadžisanja.

- Posebno je u selu bila poznata Anina baba Desanka. Ona je bila jako zanimljiva osoba, a sad čujem da je pominje i u nekoj svojoj pesmi. Imala je neki dar, celo selo je išlo kod nje da im gleda u džigericu. Čudna osoba je bila, vrlo neobična. Imala je dar provodadžisanja, spajala je parove - prisetio se komšija Dragan za "Kurir".

Podsetimo, i sama Konstrakta je u svojoj pesmi "Nobl" otpevala sledeće stihove, koje je posvetila pokojnoj baba Desanki: "Kao i moja baba Desanka, Fej u Parizu slika gradove u izmaglici, Desanka u Glibovcu čita sudbine u džigerici".

Video: Konstraktin nastup i koreografija na ispraćaju za Torino: Ponovo je prala ruke na sceni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    4. maj 2022 | 06:16

    Ne zna se ko je od koga ludji.......

  • Noble

    4. maj 2022 | 12:16

    Bravo Ana! Ono što ti stvaraš je umetnost, a to nije za svakoga.Eto, sami se pronalaze i prozivaju!

  • Vodolijax

    4. maj 2022 | 11:13

    Kad prođe festival mislim da ni tamo neće baš da se sluša.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA