Saopštenje Muzeja za umetnost i obrt u Hrvatskoj povodom koncerta MC Stojana

Koncert je zakazan za 10. jun, a karte se uveliko prodaju preko online sajtova i na prodajnim mestima u Zagrebu

  • 0
MC Stojan Printskrin: Youtube/MC STOJAN

Odgovorna lica u Muzeju za umetnost i obrt poslali su medijima zvanično saopštenje povodom koncerta koji je trebalo da održi MC Stojan.

Naime, u hrvatskim medijima osvanula je informacija da će MC Stojan u junu imati koncert u zagrebačkom "Muzeju za umetnost i obrt", što njihova javnost nije dočekala blagonaklono.

Koncert je zakazan za 10. jun, a karte se uveliko prodaju preko online sajtova i na prodajnim mestima u Zagrebu.

Obaveštenje prenosimo u celosti:

- Poštovani, nastavno na najavu koncerta MC Stojan u Muzeju za umetnost i obrt, kao i današnje medijske objave tim povodom, obaveštavamo Vas da Muzej za umetnost i obrt nije dao saglasnost za održavanje navedenog koncerta organizatoru i zakupniku prostora Restorana. Za organizaciju navedenog koncerta, kao i prethodna dva događanja, Muzej za umjetnost i obrt saznao je tek putem medija i društvenih mreža. Uprava Muzeja dana, 6. svibnja 2022., odmah po saznanju, uputila je upozorenje zakupniku poslovnog prostora „Restoran Muzej“ i organizatorima za neovlašteno korištenje imena Muzeja te davanje u podzakup prostora terase za javni događaj bez prethodne suglasnosti uprave Muzeja za umjetnost i obrt što su po Ugovoru dužni učiniti. Time je zakupnik poslovnog prostora prekršio ugovornu obvezu o održavanju komercijalnog javnog događanja te je na to upozoren i zatraženo je hitno otkazivanje svih događanja.

- Nakon što smo danas, 16. svibnja 2022. otkrili da koncert MC Stojan nije otkazan uputili smo i drugo upozorenje i izričito zabranili održavanje koncerta u prostorima Muzeja za umjetnost i obrt kao i svako neovlašteno korištenje imena institucije u navedene svrhe.U prilogu se nalaze spomenuti dokumenti.

- Ovim putem obaveštavamo medije i javnost da se navedeni koncert neće i ne može održati u prostorima Muzeja za umetnost i obrt niti se planiraju slična događanja s obzirom da je Muzej za umetnost i obrt zatvoren za javnost radi priprema za početak obnove Muzeja. Zahvaljujemo na objavi ove informacije te za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA