≫ 

Nakon pobede počeli su pregovori o održavanju Evrovizije u Ukrajini: U petak počinju konsultacije

Nikola Černotički, predsednik upravnog odbora radiodifuzne kompanije Ukrajine, saopštio je da će dati sve od sebe da se ovo takmičenje sledeće godine ipak održi u Ukrajini

  • 9
Kaluš, Evrovizija 2022, Torino Foto: Tanjug/AP

Nakon pobede benda "Kalush orkestar", koji je predstavljao Ukrajinu pesmom "Stefania", u ovoj zemlji, u kojoj je trenutno ratno stanje, počeli su pregovori oko toga gde će se i kako organizovati Evrovizija naredne godine.

Naime, odmah posle povratka benda koji je pobedio u svoju zemlju, u Lavovu je održana konferencija za medije na kojoj je objavljeno da su pregovori o sledećoj Evroviziji već počeli, kako prenosi „Kurir“.

Nikola Černotički, predsednik upravnog odbora radiodifuzne kompanije Ukrajine, saopštio je da će dati sve od sebe da se ovo takmičenje sledeće godine ipak održi u Ukrajini, ali da je za ovu ideju potrebna pomoć države.

- Želim da čestitam svima na ovoj pobedi. Sjajno što je Ukrajina treći put pobedila na Pesmi Evrovizije, da se što više približimo evropskoj porodici. Veoma sam zahvalan 'Kaluškom orkestru' i njegovom frontmenu, Olehu Psiuku, što su dali sve od sebe da se pripreme i nastupe u ovom teškom vremenu - rekao je Černotički, pa je dodao:

- Sada se suočavamo sa još jednim izazovom – da budemo domaćini Pesme Evrovizije 2023. u Ukrajini. Ako se u drugim zemljama radi o pitanjima infrastrukture i finansiranja, kod nas svakako imamo i važan bezbednosni faktor. I mogu da najavim da u petak počinjemo konsultacije sa Evropskom radiodifuznom unijom o domaćinstvu Pesme Evrovizije 2023. Dajemo sve od sebe i nadam se da će nas i država podržati da ovde održimo Pesmu Evrovizije. Nadam se da će se Pesma Evrovizije održati u mirnoj Ukrajini.

Video: Telegraf u rodnom mestu Konstraktinog oca : Kuća čuvene baka Desanke u Glibovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zzz

    18. maj 2022 | 19:10

    Sačekajte još malo,možda se nece zvati Ukrajina😁

  • Vodolijax

    18. maj 2022 | 19:24

    Mislim da najvažniji čovek koji odlučuje gde će dogodine biti festival sedi u Moskvi.........

  • Z

    18. maj 2022 | 19:50

    Hahaha, ne znam ko će doći bilo đe u Ukrajinu kad mu je Kinžal nad glavom, aoooo, Zelenski prdnjavo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA