≫ 

Vedrana Rudan o teškom detinjstvu: "Pokušala sam da ubijem oca kad sam imala 15 godina, ali mi nije uspelo"

- A onda mi je on prišao, podigao me i bacio u stakleni orman. Bila sam sva u krvi i staklu - otkrila je ona

  • 0
Vedrana Rudan Printskrin: Youtube/RTS

Hrvatska književnica Vedrana Rudan gostovala je u emisiji „TV lica kao sav normalan svet“ i progovorila o bolnim trenucima kroz koje je prolazila te otkrila da je čak dva puta pokušala da ubije oca.

Vedrana je u svojoj ispovesti otkrila da je tokom drugog pokušaja da mu oduzme život, njen otac jedva ostao živ.

- Pokušala sam da ubijem oca kad sam imala 15 godina, ali mi nije uspelo. Pokušala sam i sa 20, ali je jedva ostao živ - rekla je ona u emisiji.

- Imala sam 21 godinu, diplomirala sam i radila. Bilo je to vreme kad su se nosile mini-suknje, a onda su, preko noći, došle u modu maksi-suknje. Radila sam, imala sam svoju platu i pratila modu, pa sam tako skinula mini i obukla maksi-suknju. Otac je ušao u kuhinju, a živeli smo u rupi, u pravom ćumezu, odmerio me... majka u uglu drhti, nikad se nije smeo dizati ton... a otac kaže: 'Juče si bila ku*va, a danas si časna sestra, odluči se'. Odgovorila sam mu 'ne s...', a majka je skoro umrla, jer sam prvi put digla ton na oca. Pomislila sam: 'Šta mi se može dogoditi? Završila sam školu, radim...' - nastavila je Rudan.

- A onda mi je on prišao, podigao me i bacio u stakleni orman. Bila sam sva u krvi i staklu... imali smo šporet na drva i na njemu je, u tom trenutku, bila velika šerpa puna gulaša, ogromna... uhvatila sam je za te goruće "uši", digla u vazduh i bacila ocu u glavu. Majka je viknula, otac se odmakao, bio je sav u krvi, od pete do glave, ali je ipak doktor u blizini uspeo da mu zakrpi rane. Kad se vratio u kafić, omiljena konobarica ga je pitala: 'Ća ti je, Ive?', a on odgovorio: 'Vedrana je pokušala da me ubije'. Odgovorila mu je: 'Šta je dosad čekala?'.

- Tog dana sam otišla iz kuće u nameri da se nikad ne vratim. Tako je ostalo do udaje. A onda, dok je moj bivši muž bio u vojsci, a ja s malim detetom, bila toliko bedna da sam pozvala majku i rekla joj: 'Nemamo šta da jedemo, mogu li da dođem kod vas?'. Majka je bila u neverici - nastavila je dalje.

Njen otac je ipak to dozvolio.

- Imala sam sina kojeg je on obožavao, pa me više od tada nije takao. Moj sin je, uz pomoć polupismenog dede, sa dve godine već naučio da čita kao neki pop. Bila je to natprirodna ljubav - zaključila je Vedrana Rudan u emisiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA