≫ 

Direktorka klinike u kojoj je bila zaposlena Mina otkrila da li je zadrugarka radila kao medicinska sestra

Mnogi su se pitali kako je moguće da neko ko nema diplomu medicinske škole obavlja posao medicinskog tehničara

  • 6
Mina Vrbaški

Printskrin: Instagram/minavrbaski

Pre nekoliko meseci javnost je bila šokirana nakon saznanja da se učesnica rijaliti formata "Zadruga", Mina Vrbaški, zaposlila u jednoj privatnoj klinici, navodno kao medicinska sestra.

Naime, mnogi su se pitali kako je moguće da neko ko nema diplomu medicinske škole obavlja posao medicinskog tehničara, a tim povodom sada se oglasila dr D. Stojmenović, direktorku klinike u kojoj je zaposlena.

Na pitanje koji su to kriterijumi na osnovu kojih je učesnica "Zadruge" Mina dobila posao u klinici, uzme li se u obzir da nema odgovarajuću stručnu spremu za pružanje medicinskih usluga, kao i da li samostalno obavlja vađenje krvi, priključivanje infuzija, davanje injekcija i vakcina, dr Stojmenović je za "Pink" odgovorila:

- Mina je kod nas bila angažovana na poslovima zakazivanja, evidentiranja pacijenata i naplate usluga pruženih u našoj ustanovi, za šta medicinska sprema nije potrebna. Njen rad ni u kom slučaju nije uključivao pružanje medicinskih usluga pacijentima, za to je zaduženo isključivo medicinski obrazovano osoblje.

Podsetimo, kako su tada preneli mediji, ona je počeka da radi na jednoj privatnoj klinici u Beogradu kao asistent medicinskim sestrama.

Mina planira i da upiše medicinsku školu, a ističe da joj se sviđa posao i da je spremna da uči i napreduje.

- Kad je rekla šta planira, delovalo je kao da se šali, pa smo se svi smejali. Međutim, ona se stvarno zaposlila kao pomoćno osoblje. Ima u planu da završi srednju medicinsku i time ozbiljno da se bavi - rekao je izvor za medije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    26. maj 2022 | 23:37

    Nije nikakva novost da se te diplome prodaju negde dole u Raškoj oblasti, prošle godine je pisano o tome, ali zamisli da takvoj padneš šaka da ti buši vene i priključuje infuziju?!

  • baba smilja iz darosave

    26. maj 2022 | 23:43

    medicinski tehnicar nije sestra

  • no name

    27. maj 2022 | 01:03

    Pogledajte na yt DOKTOR JUSUP I VERONIKA, bukvalno preslikano. Javite utiskee 😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA