Kad zvezde postanu neprijatelji, kreće javni pakao: Ovo su najveći estradni ratovi

Pojedini estradni ratovi traju već godinama, a glavni akteri su neke od najvećih zvezda sa naše muzičke scene

  • 2
Jelena Karleuša, Dragana Mirković, Aca Lukas, Tanja Savić, Darko Lazić, Ceca Ražnatović Foto: Nikola Anđić, ATA Images

Poznate ličnosti na estradnom nebu sklapaju prijateljstva, ali se i svađaju. Jedina razlika između njih i ljudi koji se ne bave javnim poslom jeste ta što njihove svađe postaju zabava za publiku, čitaoce i fanove.

Pojedini estradni ratovi traju već godinama, a glavni akteri su neke od najvećih zvezda sa naše muzičke scene.

Predstavljamo vam svađe pevača koje su uzburkale javnost.

Jelena Karleuša i Svetlana Ceca Ražnatović

O ratu dve mega zvezde, Jelene Karleuše i Svetlane Cece Ražnatović, izlišno je preterano pričati, jer malo ko ne zna istoriju njihovog turbulentnog odnosa.

Iako su u svađi gotovo tri decenije, poslednjih godina pevačice se viđaju isključivo na sudu, a trenutno je u toku tužba koju je Karleuša uputila Ceci.

Naime, Ceca je prvo tužila Jelenu zbog tvrdnji u jednom mediju da je ona naručila ubistvo Zorana Davidovića Ćande.

Posle Jeleninih reči, Ražnatovićeva je istakla da neko ko je izgovorio takve optužbe - "nije psihički normalan", nakon čega je usledila kontra tužba.

Sudeći po sledu događaja, njihovom sukobu ne nazire se kraj.

Video: Ceca napustila sud, pa Karleuši poručila: Nema više smisla

Jelena Karleuša i Aca Lukas

Jelena Karleuša i Aca Lukas prekinuli su svoje dugogodišnje prijateljstvo 2018. godine. Isprva nisu želeli da govore o razlozima, a jednom prilikom Jelena je rekla:

- Dogodila se jedna jako tužna stvar kada je reč o Lukasu, to je da je definitivno, posle ovoliko godina, izgubio mnogo tj. jednog pravog, iskrenog prijatelja na estradi, a to sam ja... Nažalost... Mislim da se preko nekih stvari zaista ne može preći, pogotovo kada mi neko vređa bolesnu majku iz čista mira, to se ne oprašta. Žao mi je što se ovo dogodilo. On verovatno zna svoje razloge i ja ih znam, svi ih znaju. Neka mu je sa srećom - rekla je Karleuša u poznatoj TV emisiji objašnjavajući razloge prekida odnosa s Lukasom.

S druge strane, pojavili su se navodi da je on njoj zamerio što nije bila gost na njegovom koncertu.

- Nekoliko meseci pre nego što je Lukas održao koncert u Sarajevu, dogovorio se sa Karleušom da mu ona bude glavni i jedini gost i dogovoreno je da otpevaju duetsku pesmu koju su snimili prošle godine. Sve je utanačeno do najsitnijih detalja, a Aca nije krio da će mu ona biti gost te je o tome pričalo kolegama i prijateljima - govori izvor za "Blic".

Međutim, iako je sve bilo spremno, Jelena je navodno otkazala iz privatnih razloga nastup.

- Dva dana pred nastup ona mu je rekla da neće moći da bude gost na koncertu. Objasnila mu je da ima zakazan nastup i da je zaboravila to da mu kaže. Lukasa je to toliko izvelo iz takta da je odlučio da prekine svaki kontakt i više ne želi da čuje za nju. Ona je pokušala da se opravda kako je zaboravila, ali on to nije želeo da prihvati. Nekoliko dana kasnije sreli su se na snimanju "Zvezda Granda", izbegavali su svaki kontakt, a pale su i ružne reči tokom snimanja - priča prijatelj koji je upućen u slučaj.

Jelena Karleuša, Aca Lukas Jelena Karleuša i Aca Lukas 2018. godine, Foto: Marko Jovanović

Ove tvrdnje proverene su i kod Lukasa, međutim on nije želeo da komentariše, te je kratko rekao:

- Aj zdravo, o tome neću ništa da pričam - rekao je Aca, koji nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje.

Video: Karleuša o Aci Lukasu: On je bio najveći klovn u žiriju! Reći ću mu to ako ga vidim, pošto je mali!

Pravi razlog znaju samo njih dvoje, a od tada su se putem društvenih mreža "čašćavali" raznim epitetima i iznosili svoja saznanja i tvrdnje jedno o drugom.

Poslednji u nizu sukoba dogodio se juče na društvenoj mreži Instagram, gde su se Lukas i JK posvađali zbog koleginica Ane Nikolić i Milice Pavlović.

Naime, Karleuša je stala u Miličinu odbranu nakon što je demo snimak njenog hita "Provereno" objavila Nikolićeva, čiju je interpretaciju pohvalio Lukas.

Nakon toga pale su teške reči, a sukob je otišao toliko daleko da je sa Karleušinog kanala na Jutjubu, na Lukasov zahtev, uklonjena njihova duetska pesma "Bankina".

Pesma je objavljena pre četiri godine, imala je 32 miliona pregleda, a sada je obrisana sa ove internet platforme.

Tanja Savić i Slavica Ćukteraš

Dugo se spekulisalo i o "prekidu svakog kontakta" između pevačica Tanje Savić i Slavice Ćukteraš, koje su startovale karijeru zajedno kao finalistkinje "Zvezda Granda" 2004. godine i bile prilično bliske.

Kako je vreme odmicalo, njih dve navodno su, osim što su putovale, i živele zajedno. Njihovo prijateljstvo činilo se neraskidivo i bilo je teško zamisliti jednu bez druge. Nastupale širom Srbije i Evrope kao najbolje drugarice.

Međutim, svađa je nastala onda kada je Savićeva navodno saznala da je Slavica bacila oko na njenog tadašnjeg dečka i da mu je čak jednom prilikom pokazivala gole grudi. Od tada njih dve prekidaju svaki kontakt.

Slavica i Tanja pomirile su se 2013. godine kada se Savićeva vratila nakon tri godine iz Australije u Srbiju. Njih dve su danas u super odnosima, a Tanja je presrećna što se i Slavica ostvarila u ulozi majke.

Ceca Ražnatović i Dragana Mirković

O tome da se dve folk dive ne vole previše, šuškalo se još pre 22 godina. Toliko je stara ova priča.

Postoji i snimak emisije iz 2000. godine, kada je Dragana Mirković gostovala u emisiji "Siti klub", a voditelj još tada pokušao da reši pitanje animoziteta između nje i Cece Ražnatović, koje se još tada postavljalo.

- Da, pa ja doduše nemam puno mogućnosti da objasnim ljudima, jer me i ne pitaju na tu temu, da ako dve podjednako popularne i tražene ličnosti postoje u jednoj vrsti muzike, da to onda automatski treba da znači da se ne podnose i da tu treba da postoji neprijateljsko rivalstvo. Ja nikad stvarno nisam razmišljala na tu temu, čak naprotiv - rekla je Gaga i tako uspela da bar na trenutak smiri varnice koje između ove dve pevačice, sudeći po susretu sa snimanja novogodišnjeg programa RTS - a definitivno postoje.

O njihovom prećutnom neprijateljstvu nije se pričalo sve dok 2018. godine, kada su se srele na snimanju novogodišnjeg programa RTS-a, gde je njihov neprijatan dijalog usnimljen.

- U tom snimku se slabije čujem, jer sam bila u prolazu. Vraćala sam se sa snimanja, a Dragana je sedela pored moje garderobe. Tuda sam morala da prođem. Iskreno da vam kažem, kada neko godinama indirektno negativno komentariše i proziva na jako ružan, perfidan način, usput prozivajući i moju porodicu i mene i karijeru, ne očekujete ni da vam se javi. Ona je to uradila, videli ste kojim tonom, tim tonom joj je bilo i uzvraćeno - izjavila je Ceca i dodala:

- Sa druge strane, videla sam neke naslovne strane... Niko nikome ne može da pokloni karijeru, niti da nekome bude kriv za sunovrat iste. Dotičnoj koleginici želim sve najlepše, da snimi hit i da nađe mir u 2019. godini - rekla je Ražnatovićeva za medije.

- Ljubazno sam, u skladu sa svojim vaspitanjem, prva poželela dobro veče koleginici. Nemam problem da se bilo kome javim i da ga pogledam u oči. Tako će uvek biti. Sve ostalo ne bih komentarisala - glasilo je saopštenje koje je ovim povodom Dragana poslala novinarima.

Video: Ceca prvi put otvoreno o Dragani Mirković nakon sukoba na RTS-u

Darko Lazić i Ljuba Aličić

Ljuba Aličić i Darko Lazić godinama su gradili prijateljski odnos, a Darko je neretko isticao da je Ljuba njegov idol.

Iako je bilo obostranog poštovanja među dvojicom kolega, Ljuba je odbio da otpeva pesmu na proslavi povodom rođenja sina Darka Lazića i time navodno uništio Laziću veselje i tako bitan dan.

Nakon toga, pojavili su se navodi u medijima da je Darko komentarisao Ljubu s dozom nepoštovanja, kao i da je omalovažavao njegovo pevanje, zbog čega je Aličić javno odgovorio:

- Darko je dobar pevač, koji je pobedio s mojim i Šabanovim pesmama. Bio mi je drag, ali ne znam zašto se toliko promenio. Dolazio je ovde u Šabac svaki drugi dan, a meni se nije javio, iako smo dobri i znam mu roditelje. Darka više neću ceniti i poštovati jer je rekao da sam sujetni matorac. Ne mogu da budem sujetan jer sam mnogo bolji pevač od njega. Da se rodi ponovo, neće pevati ni približno kao ja. Bio sam mu na proslavi kad je dobio sina, pevao sam sat vremena, a posle čujem da sam mu pokvario veselje. Neka mu je na čast - rekao je Ljuba Aličić svojevremeno za Svet.

Lazić je nakon toga rekao da između njih postoji zdrava distanca nakon svih medijskih natpisa.

Ipak, sukobi su zaboravljeni kada je Lazić prolazio kroz najteži period. Naime, Darko je 15. decembra 2020. godine ispraćao oca Milana Lazića na večni počinak, a na iznenađenje svih, Ljuba Aličić došao je na sahranu i podržao kolegu.

Video: Ljuba Aličić: Darko Lazić će napraviti karijeru ako ostavi alkohol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Idžan

    15. jun 2022 | 23:31

    Pamtim zlatna vremena estrade,kad su se svi veoma uvažavali i poštovali! Znalo se ko su zvezde a ko boranija!

  • Sonja

    16. jun 2022 | 19:18

    Zvezda je onaj muzicar koji pravi koncerte I okuplja hiljade gledalaca koji plate da bi GA slusali. Ovaj kafanski basibozluk koji prosjaci pevajuci na uvce,uvijajuci se ispred pijanih gostiju dok jedu pecenje ne bi li im udelili baksis na celo,u dekolte i ponizavaju se na hiljadu drugih nacina sve do pijenja iz cipele upravo skinute sa noge. Kako to mogu biti zvezde?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA