Vreme čitanja: oko 3 min.

One su nekada bile muškarci, a danas "jači pol" uzdiše za njima: Ovo su najpoznatije trans žene

Vreme čitanja: oko 3 min.

ve prelepe žene, znale su da nisu muškarci od najranijih dana

  • 7
Trans Elektra Elit Andreja Pejić Mia Mitanovski Valentina Sampaio Carmen Jedet Kejtlin Džener Karmen Karera

Foto-montaža: ATA Images, Tanjug/AP, Instagram/andrejapejic, Instagram/carmencarrera, Instagram/lajedet, Instagram/valentts

Za razliku od nekih prethodnih decenija i godina, transrodnost i promena pola više nisu toliki tabu u svetu i danas gotovo svakodnevno možemo čuti nešto o transrodnim osobama koje se, za razliku od prošlih vremena, ne boje da jasno i glasno kažu ko su i kako se osećaju.

Interesantno je da postoji i veliki broj javnih ličnosti koje su svojim fanovima i javnosti otvoreno priznali svoju transrodnost i činjenicu da su promenili pol, a danas za njima uzdišu mnogi muškarci.

Srpski dizajner Marko Mitanovski promenio je nedavno pol, a nakon što je ta vest odjeknula u javnosti on je ponosno pokazao kako sada izgleda, kao Mia.

Nakon mukotrpnog i višegodišnjeg procesa, on je sada žena koja oduševljava lepotom zbog čega je mnogi upoređuju i sa Severinom.

Kako je nekada izgledala Mia, a kako danas pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

 

Transrodna osoba koja je najpoznatija domaćoj javnosti zasigurno jeste manekenka Andreja Pejić. Ona je australijska manekenka, srpsko-hrvatske nacionalnosti, poreklom iz Bosne i Hercegovine. Pre promene pola početkom 2014. godine, označavana je kao androgini maneken.

U julu 2014. godine Pejićeva je objavila da je početkom iste godine promenila pol, kao i da je time ostvarila svoj dugogodišnji san.

Govoreći o tome u intervjuu za časopis "Pipl", otkrila je da je još sa trinaest godina otišla u biblioteku i pomoću kompjutera pretražila pojam promena pola. Tada je osetila veliko olakšanje koje je doneo dotok informacija o ovoj temi. Kako kaže, shvatila je da je to ono što treba da uradi. O tome je obavestila majku, baku i brata.

 

Pre dve godine, domaćoj javnosti predstavila se pevačica pod imenom Elektra Elit.

Elektra je nekada bila muško i oženjena, ali se nakon operacije potpuno transformisala. Ona se 2007. godine razvela od supruge i odlučila da promeni pol. Za tu odluku je imala potpunu podršku, kako svoje supruge i sina i ćerke, tako i podršku majke i brata.

Javnost je šokirala i priznanjem da se već dugi niz godina u Švajcarskoj bavi prositiucijom.

 

Rijaliti zvezda, model, glumica, Karmen Karera ume da pliva u svetu šoubiznisa.

Pre nekoliko godina pokrenuta je peticija da se pojavi na modnoj reviji brenda "Victoria’s Secret". Peticija je prikupila skoro 50.000 potpisa, ali to ipak nije bilo dovoljno da Karmen dobije krila Viktorijinog anđela.

 

Jedna od svakako najpoznatijih transrodnih žena jeste Kejtlin Džener koja je nekada bila muškarac Brus Džener koji je i pre tranzicije bio poznat javnosti kao jedan od članova porodice Kardašijan-Džener, odnosno bivši muž Kris Džener.

Kejtlin je pol promenila 2015. godine, a javnost je tada bila u najmanju ruku šokirana.

- Imala sam 65 godina. Morala sam da odgojim ostale i imala sam takav život, ali napokon je došlo vreme da budem ja i da živim svoj život. Nisam mislila da to mogu, ali učinila sam to. A vi ste mi bili najbolji prijatelji, moja deca bila su apsolutno predivna u svemu - rekla je Kejtlin, koja je istakla da će za svoju decu on uvek biti "tata".

 

Prelepa devojka po imenu Valentina Sampaio prva je transrodna žena koja je kao supermodel krasila mnoge naslovnice najpoznatijih svetskih magazina.

Ono što nije strano za ovu devojku, jeste upravo rušenje barijera u svom poslu, pa u svoju knjigu uspeha može da upiše i da je takođe prva tran osoba koja je krasila naslovnicu prestižnog pariškog "Vouge", 2017. godine.

No, to nije sve jer samo dve godine kasnije, postala je takođe prva osoba koja je angažovana za najprestižniju i najpoznatiju reviju "Victoria's Secret".

 

Karmen Jedet Izkuierdo Sančez jedna je od najpoznatijih španskih muzičkih zvezda, transrodna je žena.

Na društvenim mrežama uglavnom objavljuje provokativne fotografije, gde dobija pregrš komplimenata zbog fizičkog izgleda i bujnih atributa.

 

Video: Zbog 75 operacija ne može da pomera lice: Izgledao je kao Ken, a sad je ukočena Barbika koja trepće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stefan

    15. jun 2022 | 11:37

    Zasto ih toliko potencirate,ovima se ne svidja kako ih Bog stvorio..oce nesto drugo da budu,aplaudirate im, onom se ne svidja sto je covek oce da bude vanzemaljac i njemu isto aplaudirate,onaj oce da bude kengur i njemu isto dajete aplauz. A kad ja hocu da budem hriscanin i da drzim do moralnih vrednosti kakvi su nasi preci bili i da se dicim junastvom i pozrtvovnoscu uz gusle e to ne moze. Cim neko nesto pametno progovori odmah cenzura ide. Hmmm

  • Emy

    15. jun 2022 | 14:40

    Stopala i šake ne lažu 😆

  • Vvb

    15. jun 2022 | 13:58

    Gospode Boze spasi nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA