≫ 

Detalj na crnogorskim kapama na svadbi Ane Dabović nikome nije promakao: Muškarci su njom poslali jaku poruku

Dok su svatovi u koloni vozili ka crkvi, iz automobila je gruvala pesma "Veseli se srpski rode"

  • 38

Slavna košarkašica Ana Dabović zavetovala se danas na večnu ljubav svom izabraniku Iliji Musturu, a pre same crkvene ceremonije sve je urađeno onako kako nalažu stari običaji.

Njena sestra Milica Dabović na društvenoj mreži Instagram podelila je i trenutak kada su svatovi došli po Anu. Pokazala je presrećnu mladu koja je u raskošnoj venčanici bez ramena, a u ruci je držala bidermajer od belih cvetova.

Ono što su mnogi primetili, svatovi su došli po mladu za crnogorskim kapicama na kojima je izvezeno ocilo, srpski je nacionalni simbol, ili četiri "S".

Inače, srpsko predanje znak povezuje sa Svetim Savom, prvim srpskim arhiepiskopom, kome pripisuje stvaranje popularne krilatice "Samo sloga Srbina spasava". Ovu kapu nosio je i veliki crnogorski vadika i pesnik Petar Petrović Njegoš.

- Jel ovo naša mlada - viknuo je dever, a svi ostali su presrećni što jedna Dabovićka ulazi u njihovu kuću potvrdili su ponosno.

Inače, Milica se sve vreme uključivala uživo na svom Instagram profilu iz kolone koja se kretala kroz Herceg Novi, a iz kola su se mogle čuti srpske pesme, a "Veseli se srpski rode" se neprestano pevala.

Detalje pogledajte u videu na početku teksta.

Podsetimo, proslava venčanja održaće se u jednom od najskupljih restorana u Herceg Novom, gde je cena po osobi čak 240 evra. Restoran se nalazi na 100 metara od mora, ima svoju plažu i prelep pogled na more.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auuu

    19. jun 2022 | 17:58

    Prava crnogorska kapa ko ne zna crno je žalost za Kosovom crveno krv prolivena na Kosovu 5 polukrugova predstavljaju 500g pod Turcima i 4 ssss samo sloga Srbina spašava to je to .

  • MK

    19. jun 2022 | 17:13

    Ovo nije samo kapa u Crnoj Gori se nosila, vec uveliko i u Lici tkzv l. lička kapa, zatim i u Dalmaciji.

  • da li je

    19. jun 2022 | 17:12

    crnogorska kapa koja se nosi u hercegovini lici i dalmaciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA