≫ 

Doktorka otkrila šta je pošlo po zlu kod Miljane Kulić: Evo šta nikako nije smela da uradi posle operacije

- Kao i sve druge operacije, i ova nosi sa sobom rizik što od anestezije, što od hirurških komplikacija - objašnjava doktorka

  • 3
Miljana i Marija Kulić Foto: ATA Images

Miljana Kulić trenutno je u bolnici zbog komplikacija nakon operacije smanjenja želuca koju je obavila u Turskoj, sad oglasila i doktorka koja je otkrila zašto se zakomplikovala stanje zadrugarke.

Operacija je održana 19. jula, a ona se zatim vratila avionom za Srbiju.

Ovim povodom se za domaće medije oglasila doktorka Milica. Đ. koja je istakla da je operacija želuca veoma komplikovana intervencija posle koje pacijent ne bi smeo odmah da se vozi avionom:

- Kao i sve druge operacije, i ova nosi sa sobom rizik što od anestezije, što od hirurških komplikacija. Ne preporucuje se šest nedelja od operacije let avionom - upozorava doktorka.

Ona navodi da sve veći broj ljudi želi da se reši suvišnih kilograma uz pomoć ove intervencije:

- Potražnja je u porastu poslednjih godina, za sada je prosečno 3-4 u toku meseca. Rizik je povišen u odnosu na ostale operacije zbog samog odabira pacijenata, odnosno radi se o gojaznim osobama koje vrlo često imaju pridružene hronične bolesti srca i krvnih sudova kao i diabetes. Samim tim uvođenje tih pacijenata u anesteziju kao i zarastanje tkiva zbog osnovnih oboljenja nosi povišenu stopu komplikacija - navodi doktorka za "Informer".

Video: Miljana Kulić se javila iz bolnice posle operacije: Sve što vas zanima pitajte moju mamu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA