Marija Kulić tražila vitamine iz Amerike, UKC Niš odgovorio: "Imamo sve što je potrebno za Miljanino lečenje"

Marija se juče oglasila i apelovala na ljude ako mogu, da pošalju vitamine iz Amerike, a Klinički Cenatr Niš je rekao da imaju sve što treba pacijentima

  • 14
Marija i Miljana Kulić Foto: Nikola Tomić, Instagram/marijakulic_mtaz, Printskrin: kcnis.rs

Majka Miljane Kulić, Marija Kulić apelovala je na ljude da njenoj ćerki pošalju vitamine iz inostranstva, odnosno Amerike, ukoliko su u mogućnosti, kako bi se njena ćerka što pre oporavila. Tim povodom se oglasio i Klinički Centar Niš, koji je rekao da imaju sve što je potrebno pacijentima. 

Miljana Kulić trenutno se nalazi u bolnici u Nišu gde doktori čine sve kako bi joj pomogli. Ona je tamo imala hitnu operaciju, kada joj je nakon intervencije smanjivanja želuca u Turskoj, pukla slezina.

Kako je njeno stanje bilo kritično, Marija se juče oglasila i apelovala na ljude ako mogu, da pošalju iz Amerike vitamine.

- U bolnici sam i čekam. Sve vreme sam uz nju, pustili su me da budem pored Miljane. Ona spava, a i dalje je neizvesno. Juče su joj dali 2,5 litre krvi, ali ne znam da li će biti potrebno još i da li imaju dovoljno - rekla je nedavno Marija, pa dodala:

- Ono što nam je sada potrebno su vitamini američki B12 od 1000 mikrograma i D3 vitamin. Ali obavezano u kapima ili za infuziju. Najkvalitetniji su u Americi, ovde na našem tržištu su lošiji, a i iscrpljene su zalihe vitamina. To je ono što nam je hitno potrebno, pa ako može neko iz inostrantsva da se javi i pošalje- rekla je uznemirena Marija Kulić tada za domaće medije.

Ovim povodom oglasio se UKC Niš koji je naveo da se Miljana uspešno oporavlja, te da bolnica ima sve potrebne medikamente, kao i dovoljno krvi za lečenje pacijetkinje.

- Pacijentkinja Miljana Кulić primljena je u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Niš u subotu 30.07.2022., kao hitan slučaj zbog bolova u trbuhu. Sedam dana pre prijema u UКC Niš, pacijentkinja je operisana u turskoj bolnici, kada je zbog gojaznosti urađena operacija tzv. "skraćenje želudca". Nakon prijema u UКC Niš, urađene su sve dijagnostičke procedure, koje su ukazivale na neophodnost hitne hiruške intervencije. Istog dana, 30.07.2022., pacijentkinja je hitno operisana i tom prilikom ustanovljeno je krvarenje u trbuhu , uzrokovano povredom slezine. Urađena je operacija uklanjanja slezine. Pacijentkinja se uspešno oporavlja u Jedinici intezivne nege Кlinike za anesteziju i reanimaciju. Univerzitetski klinički centar Niš ima sve neophodne medikamente potrebne za lečenje pacijentkinje, a Zavod za transfuziju krvi Niš ima potrebne količine krvi koje se mere stotinama jedinica - piše u saopštenju na zvaničnom sajtu UKC Niša.

Video: Miljana Kulić se javila iz bolnice posle operacije: Sve što vas zanima pitajte moju mamu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA