≫ 

"Tata je pozajmio za gorivo, mama zaledila limunadu": Težak Sofronijevićev put do uspeha

- Ja sam još kao mali znao da poštujem tu neku muku i ulaganje porodice u sebe - isričao je jednom prilikom

  • 10
Aleksandar Sofronijević, Sanja Ćulibrk Printskrin: Grand TV

Aleksandar Sofronijević danas je jedan od najboljih srpskih harmonikaša, imao je priliku da sarađuje sa najvećim muzičkim zvezdama, a nije nepoznanica i da je uvek rado viđen gost na privatnim slavljima.

Za sva ova postignuća bilo je potrebno mnogo odricanja, truda, a njegovi roditelji su ga pratili u stopi u poslednji dinar davali na Sofrino muzičko usavršavanje.

Jedan je najboljih na našim prostorima, a da bi to postao njegovi roditelji Milena i Radovan su se odricali mnogih stvari. Oduvek su mu bili velika podrška i veoma su ponosni na svog sina.

- Moji roditelji su sve za mene odvajali da se časovi harmonike plate da idem na takmičenje. Sećam se te 1993. godine kada sam osvojio tu Prvu harmoniku Srbije još u petlićima, tata je pozajmio novac za gorivo, tada se gorivo izvlačilo na crevo. Odemo u hotel, a mama zaledi limunadu za ceo dan, napravi sendviče, nema u hotelu da se ruča - ispričao je Sofronijević ranije za Story, pa otkrio da je uvek osećao odgovornost prema roditeljima i težio da opravda njihovo poverenje i žrtvu:

- Ja sam još kao mali znao da poštujem tu neku muku i ulaganje porodice u sebe. Ali, sam takođe znao da je moj zadatak da vežbam, da slušam mog profesora, da se bavim harmonikom na taj način, da iskoristim to vreme što oni plaćaju za mene, a ne samo da dođem da sam bio. Uvek sam se trudio i onda je taj trud malo po malo uspeo da se naplati - izjavio je Sofra svojevremeno, prenosi Stori, a sada je odlučio da ih obraduje.

Podsetimo, Aca je nedavno sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram podelio porodičnu fotografiju i pokazao svima da se sa roditeljima posle 30 godina uputio na letovanje.

Video: Drago mi je što mladi, pored didžejeva traže i tradicionalne pesme! Sofornijevič o harmonici danas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    20. avgust 2022 | 10:11

    BRAVO SOFRONIJEVIĆU, ZATO TE JE BOG I NAGRADIO. ŽIV BIO I BOG TE ČUVAO NA MNOGAJA LJETA.

  • Ana

    20. avgust 2022 | 10:36

    Svaka cast Aco....jesu bila velika odricanja tvojih roditelja,al' nije bilo uzalud...tvojim radom i trudom postigao si mnogo...ucinio si ih ponosnim...

  • Cole

    20. avgust 2022 | 12:21

    Pošto znaš šta je muka i sirotinja zašto je tvoja tarifa za slavlja 10-15000 evra? Kada se opanak popapuči ništa gore nema Ti si svirač za tajkune a sirotinja neka te sluša na you tube

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA