Estrada je jedna žabokrečina: Vendi progovorila o kolegama malograđanima, pa spomenula i vašar

- Pretpostavljam da živimo, što se tiče estrade, u jednom delu koji pripada malo žabokrečini

  • 0

Prethodnih dana veliku prašinu podigao je nastup pevačice Vesne Vukelić Vendi na Šabačkom vašaru, a snimci su postali pravi hit na društvenim mrežama. 

Pevačica je za "Telegraf.rs" sumirala utiske s ovog koncerta i priznala da joj je omiljeno mesto za pevanje vašar.

- Dogodila se euforija, dogodio se narod, nešto što je... narod je željan tih pravih dešavanja. Pretpostavljam da živimo, što se tiče estrade, u jednom delu koji pripada malo žabokrečini. I onda, prosto, kao da su prodisali. Tako da, dogodio se narod - počela je Vendi.

Na pitanje kako komentariše to što se mnoge kolege stide da pevaju na vašaru, imala je jasnu poruku.

- Obično se stide oni koji su sa sela. Jer onda tako pokušavaju da prikriju svoj identitet, misleći da mogu sa nekom farsom, formom, šminkom da izađu iz tog sela. Ne vole puno da se osvrću na to selo odakle dolaze, zato što tu muku oni treba da nose. A u stvari, to nije nikakva muka. To je fantastično nešto. Čovek treba da bude netaknuta priroda. Sada, kada se neko stidi svog porekla, onda se ta osoba zove malograđanin. E sad, ja ne mogu da promenim nečiju genetiku i da ga prevaspitam u korenu, jer jednostavno postoji postoji jedna grupacija naroda koja se tretira kao malograđani - kaže Vendi.

Pitali smo je i da li je nekada imala neprijatnih situacija tokom nastupa na vašaru.

-Nikada. zasita. Ja uživam, to je narod. Možda oni između sebe, ali ovako ja ne.

Kako važi za savremenu ženu koja se bavi i religijom, ali i čitanjem i estradom, zanimalo nas je kako sve uspe da uklopi.

- Vašar je pravo mesto za nastup. Tu još nije došla ona učmalost, čamotinja iz klubova koji su udavili sa svojom žabokrečinom koju su doneli sa sela i tu svu malograđanštinu ovde ispljunuli. Najveći je uspeh pevati na vašaru gde čovek ima potpunu slobodu, punu kreativnost. U šali kažem ja preskačem vijaču pre nego što radim nastup - završava Vendi.

Video: Pali! Kraljica vašara Vendi se u velikom stilu vratila pod šator u Rumi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA