≫ 

Crna Gora donela odluku, odustaju od učešća na Evroviziji: Evo koji je razlog

Odluka je doneta zato što je procenjeno da postojeće resurse treba usmeriti ka finansiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata

  • 4
Evrovizija Crna Gora Foto: Shutterstock

Nakon sagledavanja dostupnih resursa, troškova celog projekta i obaveza koje Javni servis očekuju u narednom periodu doneta je odluka da Crna Gora ne učestvuje na Evrosongu naredne godine.

Odluka je doneta zato što je procenjeno da postojeće resurse treba usmeriti ka finansiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata i organizacionih i programskih reformi, piše RTCG.

- Pored značajnih troškova kotizacije, kao i cene boravka u Velikoj Britaniji – suočili smo se i sa nedostatkom interesovanja sponzora, tako da smo odlučili da postojeće resurse usmerimo ka finansiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata i organizacionih i programskih reformi, koje za sobom povlače i značajne investicione zahvate u opremu i prostorije - kazali su iz Javnog servisa.

Podsetimo, Evrovizija je 2023. godine trebalo da se održi u Ukrajini jer je na poslednjem takmičenju pobedu odnela upravo Ukrajina, ali usled nepovoljne situacije, odlučeno je drugačije.

Domaćin narednog takmičenja Evrovizije biće Velika Britanija, tj. Liverpul, čiji je predstavnik na ovogodišnjem takmičenju odneo drugo mesto.

Video: Marija Šerifović očarana Konstraktom: Posle nastupa srpske predstavnice imala je samo jednu poruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MUJO

    14. oktobar 2022 | 19:59

    Treba napustiti tu nakaradnu manifestaciju.

  • Aleks

    14. oktobar 2022 | 20:27

    Pametno Daj boze da svi odustanemo jedan po jedan i da ta nakaradna manifestacija propadne

  • JO

    14. oktobar 2022 | 19:54

    Šteta. Sad moramo naći nekog drugog ko će se uvlačiti englezima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA