Najbogatije zvezde sa prostora bivše Juge: Prvi na listi Nole, a tek da čujete koliko imaju Brena i Dragana

Na listi se nalaze i imena domaćih javnih ličnosti, kako iz sveta muzike, sporta, ali i ostalih grana šoubiznisa

  • 15
Lepa Brena, Dino Merlin, Luka Modrić, Dragana Mirković, Zdravko Čolić i Novak Đoković Foto: Pixabay, Nikola Tomić, ATA Images, Tanjug/AP, Marko Jovanović

Američki sajt "Celebrity net worth", koji se bavi procenom bogatastva poznatih ličnosti, u svojoj bazi ima i listu najbogatijih slavnih osoba iz bivše Jugoslavije.

Na njihovoj listi nalaze se i imena domaćih javnih ličnosti, kako iz sveta muzike, sporta, ali i ostalih grana šoubiznisa.

Osim biografija, nalazi se i procenjena vrednost njihove imovine.

Novak Đoković

Daleko najbogatija slavna osoba s naših prostora je Novak Đoković, čija se neto vrednost procenjuje na 220 miliona dolara.

Nole je postao jedan od najboljih tenisera svih vremena tokom karijere ispunjene impresivnim pobedama, pa ne čudi što je svojim bogatstvom prvi na listi.

Đoković je 2016. godine postao prvi igrač koji je osvojio sve četiri glavne titule na tri različite podloge. On je i jedini teniser koji je osvojio svih devet Masters 1000 turnira. Tokom svoje karijere, bio je najbolje rangirani igrač ATP-a u pet različitih navrata.

Đoković je poznat po rivalstvu sa Rafaelom Nadalom, a ova dva igrača su proizvela neke od najzabavnijih mečeva u istoriji tenisa.

Dino Merlin 

Bosansko-hercegovački kantautor, muzičar i producent ima neto vrednost od 100 miliona dolara.

Dino Merlin je rođen u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, u septembru 1962. godine. Jedan je od najpopularnijih i najuspešnijih umetnika iz Bosne i Hercegovine. Merlin svira gitaru, bas gitaru i klavijature i svira stilove kao što su pop, pop/rok, pop/folk i disko. Osnovao je bend Merlin 1983. godine i s njima snimio pet albuma. Merlin je svoju solo karijeru započeo 1991. godine i objavio osam solo albuma, piše na ovom sajtu.

Dragana Mirković

Luče iz Kasidola takođe ima nesto vrednost od 100 miliona dolara i spada u najbogatije pevačice u regionu. 

Rođena je u Kasidolu u Jugoslaviji 1968. godine. Jedna je od najuspešnijih umetnica sa prostora bivše Jugoslavije, a takođe je popularna u Bugarskoj i Rumuniji.

Dragana Mirković je objavila 20 studijskih albuma od 1984. do 2012. Dragana i njen suprug su vlasnici satelitskog balkanskog muzičkog kanala DM SAT i ona je umjetnički direktor. Njeni muzički stilovi uključuju folk, turbo-folk i pop-folk. Prodala je više od 10 miliona ploča.

Luka Modrić

Hrvatski fudbaler ima neto vrednost od 75 miliona dolara.

Od 2021. Modrić igra za Real Madrid u španskoj La Ligi. Posmatrači generalno vide Modrića kao jednog od najboljih veznih igrača svih vremena, a on je i nadaleko poznat kao najbolji hrvatski igrač. Nakon što je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu kao 16-godišnjak, na kraju je stigao do Totenhama i dugi niz godina igrao u engleskoj Premijer ligi.

Nakon što je dokazao svoj kvalitet, Luka se pridružio Real Madridu 2012. godine. Brzo je postao sastavni deo "Los Blancosa", osvajajući mnoge Lige šampiona i druge titule sa španskim klubom. Kao individualni igrač, Modrić je osvojio više nagrada za "Najboljeg veznog igrača", kao i željenu Zlatnu loptu.

Osim toga, Luka je bio važan igrač za hrvatsku reprezentaciju, čiji je kapiten. Vrhunac njegove međunarodne karijere verovatno je bilo Svetsko prvenstvo 2018. godine, kada je doveo Hrvatsku do finala, iako je na kraju izgubio od Francuske.

Lepa Brena

Lepa Brena je jugoslovenska pevačica i poslovna žena koja ima neto vrednost od 25 miliona dolara.

Pevačica je rođena u Tuzli, u oktobru 1960. godine. Njeni muzički stilovi uključuju pop i folk. Bila je jedna od poslednjih popularnih grupa pre raspada Jugoslavije i postala je simbol bivše države.

Lepa Brena je sa suprugom teniserom Slobodanom Živojinovićem i prijateljem Sašom Popovićem osnovala Grand produkciju. Prodali su kompaniju za 30 miliona eura 2019. godine. Svoj debi studijski album "Čačak, Čačak" objavila je 1982. godine i tokom godina objavila niz albuma.

Takođe, se pojavila u filmovima kao što su "Hajde da se volimo" i njegova dva nastavka. Lepa Brena je prodala više od 40 miliona ploča. Sa suprugom ima dvoje dece nakon udaje 1991. godine.

Nedavno je osnovala brend svojih čarapa za žene, pa će sasvim sigurno svoje bogatstvo uvećati.

Edin Džeko 

Bosanski fudbaler ima neto vrednost od 23 miliona dolara.

Igra na poziciji napadača i poznat je kao "bosanski dijamant". Edin Džeko je rođen 17. marta 1986. godine u Sarajevu.

Svoju omladinsku karijeru započeo je u Željezničaru 1995. godine, a u timu je ostao dve sezone nakon što im se profesionalno pridružio 2003.  Od 2011. godine je član Manchester Sitija.

Tokom sezone 2011-12, postigao je četiri gola u meču protiv Totenhem Hotspura, ostvarivši savršen het-trik. Na međunarodnom planu, Edin Džeko igra za profesionalni tim Bosne i Hercegovine od 2007. godine.

Zdravko Čolić 

Daleko ispod Lepe Brene i Dragane Mirković, ali ipak na listi, nalazi se i Zdravko Čolić koji ima neto vrednost od 20 miliona dolara.

Najveća zvezda u regionu ia sebe ima 15 studijskih albuma, koji su prodavani u neverojatnim tiražima širom Jugoslavije, a prelazili su 700.000 primeraka. Snimao ih je i u Londonu, zahvaljujući Jugotonu. Prvi je pevač kojem je dodeljena dijamantska ploča te diskografske kuće.

Zdravko je krajem 2019. godine uspeo da napuni šest beogradskih Arena turnejom pod nazivom "Ono malo sreće" i time postavio rekord kada su u pitanju domaći izvođači i njihov glazbeni uspjeh.

Goran Bregović

Kompozitor i tekstopisac Goran Bregović može se pohvaliti bogatim iskustvom kada je njegova karijera u pitanju, ali i inostranim saradnjama. Njegovo bogatstvo ravno je Čolićevom, 20 miliona dolara.

Bregović je ujedno i pevač, ali svira i gitaru i bas. Početnu popularnost stekao je kao vođa, autor pesama i gitarista grupe Bijelo Dugme. Bend je formiran 1974. i trajao je do 1989. godine.

Video: Dragana Mirković napravila haos u Budvi: Publika je gađala ružama, pa palila baklje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Abc

    15. oktobar 2022 | 22:28

    Dragana Mirkovic je bogato udata, ne znam da se bas necim konkretno bavi cime bi zaradila 100 miliona.

  • Biki

    15. oktobar 2022 | 23:07

    Mislili ste na muza Dragane Mirkovic?????

  • moki

    15. oktobar 2022 | 22:15

    A porez se placa na ,, bubu'' iz 76 godine sto im tata ostavio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA