Reakcija porodice Šaulić na smanjenje kazne Šabanovom ubici: "Šokirani smo, nemoćni smo da uradimo bilo šta"

- To pokazuje koliko se ljudski život malo ceni u Nemačkoj nezavisno od toga ko je on bio i čime se bavio - saopštili su članovi porodice za Telegraf

  • 18
Porodica Šaulić, Alsin Levent, sudjenje, Foto: Privatna arhiva, Facebook/Levent Alcin

Članovi porodice Šaulić reagovali su nakon odluke nemačkog suda da Alsinu Leventu, koji je 20. januara ove godine osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog optužbi da je pijan i drogiran izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo kralj narodne muzike Šaban Šaulić, smanjio kaznu zatvora.

Naime, sud u Nemačkoj odlučio je da uvaži žalbu Leventu i smanje mu kaznu za tri meseca, što je šokiralo Gocu Šaulić i ostatak članova njene porodice.

- Šokirani smo i smatramo da je presuda sramna, ali smo nemoćni da bilo šta učinimo. Mi smo već bili i prethdnom presudom nezadovoljni i uložili smo prigovor - saopštila je porodica Šaulić za Telegraf.

- S obzirom na to da to nije usvojeno, nego je još i smanjena kazna, to pokazuje koliko se ljudski život malo ceni u Nemačkoj nezavisno od toga ko je on bio i čime se bavio - poručuje Goca.

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se 17. februara 2019. godine na auto-putu kod gradića Gitersloh, u blizini Bilenfelda.

Pijani vozač udario je od pozadi automobil u kojem su bili Šaban Šaulić, Mirsad Kerić i Slobodan Stojadinović. Kralj narkodnjaka i Kerić su poginuli, dok je Stojadinović teško povređen.

Video: Goca snažno zagrlila Mihajla nakon pomena i dugo plakala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žalosno

    20. oktobar 2022 | 13:31

    Koliko se sećam tada nije nastradao samo,, kralj" zar je život drugog čoveka bezvredan?

  • Sama

    20. oktobar 2022 | 12:54

    Toje nemacka demokratija

  • Lutak

    20. oktobar 2022 | 14:13

    Pa valjda svačiji život treba da se ceni "bez obzira ko je bio i čime se bavio" ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA