Ovo su srpske trans zvezde: Promenile pol, pa postale poznate domaćoj javnosti

Takmičarka "Zvezda Granda" Alina Juhart nije jedina na javnoj sceni koja je promenila pol

  • 2
Andreja Pejić, Elektra Elit, Nataša Maza i Alina Juhart Foto: Profimedia/Reynaud Julien/APS-Medias/ABACA/Abaca Press, ATA Images, Instagram/natasamaza, Youtube/ EvrovizijaMisija

Alina Juhart skrenula je ogromnu pažnju na sebe kada je došla na scenu "Zvezda Granda" i priznala da je transorna osoba.

O njenom privatnom životu ne prestaje da se priča, a javnost intrigira sve u vezi nje. Alina je iz Maribora, rođena je kao Alino, a kako je priznala, bilo joj je teško da se nosi sa time što je drugačija. Ona je otkrila i zbog čega nikada nije odustala od sebe.

- Ja čak ponekad zaboravim da sam nešto drugačija, prosto toliko doživljavam i živim svoju ženstvenost da ponekad zaboravim - rekla je Alina.

Ipak, ona nije jedina transrodna osoba poznata u javnosti.

Nešto pre nje, na domaćoj sceni je i Elektra Elit napravila "bum". Ona je, podsetimo, u Švajcarsku došla iz Srbije pre 22 godine, kada je još bila muškarac.

Danas iza sebe ima jedan brak, dvoje dece i jedan razvod, a živi kao žena. Tamo radi i kao prostitutka i o njoj su pisali kako naši, tako i tamošnji mediji.

Još jedna transrodna pevačica, a inače prva javna ličnost koja je priznala da je promenila pol, je Nataša Maza, prenose dalje domaći mediji.

U žiži javnosti našla se nakon što su postojale sumnje da je imala aferu sa bodibilderom Lepomirom Bakićem. Kasnije je zbog njega ušla i kao gost na najpopularnije imanje u Lisovićima, u sklopu rijalitija "Farma", nakon čega je on odbio da razgovara sa njom.

Ona je više puta isticala da je pre promene pola iza nje veoma težak period i prilično stresne situacije, ali da je uspela da se izbori za sebe i sada konačno uživa u svom životu.

Možda najpoznatiji trans model sa ovih prostora je manekenka Andreja Pejić. Ona je australijska manekenka srpsko-hrvatske nacionalnosti poreklom iz Bosne i Hercegovine. Malo pre promene pola početkom 2014. godine bila je poznata i kao androgeni maneken, Andrej, koji je šetao svetskim modnim pistama i krasio naslovne strane modnih magazina širom planete.

Video: Mama je oborila sve rekorde: Mina Vrbaški i Elektra Elita o novoj pesmi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    20. novembar 2022 | 03:10

    Zvezde??? Svako li je danas Zvezda i svako li je danas novinar.

  • Milan Maricic

    20. novembar 2022 | 17:59

    Bravo Srbijo,bravo kao i za mnogo toga!!! Ovi ce biti uzor nasoj deci,steci ce utisak da je ovo,ne normalno,vec pozeljno! Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA