≫ 

Ispovest zvezde serije "Klan": "Stid me je bilo da umrem pred detetom zbog droge"

Feđa se osvrnuo na najteže trenutke u životu i progovorio o tome kako je 15 godina bio narkoman

  • 1
Feđa Štukan

Printskrin: K1

Glumac kog je domaća publika upoznala u hit seriji "Klan" i filmu "Nečista krv", Feđa Štukan progovorio je o teškim trenucima u životu, porocima i borbi s heroinom.

Feđa ima zavidnu internacionalnu karijeru, a filmi i seriju o njemu hteo je da snimi i slavni holivuski glumac Bred Pit kog je upoznao preko njegove bivše supruge Anđeline Džoli i filma "U zemlji krvi i meda". Feđa je napisao i autobiografski roman, a domaća publika ga je zavolela kao Bubona u seriji "Klan".

Izazvao je i veliko interesovanje publike na beogradskoj promociji knjige "Blank", gde je opisao svoj život koji nije bio nimalo lak. Osvrnuo se na najteže trenutke u životu i progovorio o tome kako je 15 godina bio narkoman. Otkrio je kako je uspeo da se iščupa iz pakla zvanog droga kada mu je rođenje sestričine otvorilo oči i probudilo borbu za životom.

- Moja sestra je rodila ćerku, a ja sam bio u teškoj krizi tu noć. Nazvala me je da dođem, da joj pomognem da ode do bolnice. Pošto sam u krizi, dileri ne rade posle 22, 23 sata, a ovo je bio negde oko 2 - 3 ujutru... I ja odem sa njom u bolnicu i sačekam ispred vrata, dok me nisu pustili da uđem i kriziram u hodniku", započeo je Feđa koji je istako da je nateži trenutak u njegovom životu bio kada je zatekao svoju devojku mrtvu u kadi. Nakon njene smrti odao se alkoholu, a zatim se vratio heroinu i priznao da je pokušavao da se ubije, ipak srećom to mu nije pošlo za rukom.

- Samo čekam da svane jutro, da se diler probudi oko 10 i samo mislim o tome kad će se probuditi i kako ja otići do njega. U tim mojim mislima mi oko 4 - 5 ujutru iznose Romanu, daju mi je u naručje. Apsolutno nemam odnos prema tome jer sam u krizi, razmišljam samo o heroinu. Ne interesuje me tada apsolutno ništa, ni sestra ni njeno dete. Moja hemija moždana je totalno izmenjena, to više nisam ja nego je to monstrum koji jede tu posebnu vrstu hrane, ono što sam probao teorijom žohara da objasnim. Jer heroin, kad se o tome priča, ne mogu da pričam ovozemaljskim jezikom jer jednostavno ne mogu da opišem to. Zato sam probao nekim alegorijama da to nekako opišem".

- Dali su mi dete, a moje ruke su bile zagnojene. To se zove 'out', kad promašite venu i natekne sve, zagnoji se, bude crno, crveno, zeleno, raznih boja.... moje ruke su bile takve, svuda, čitavo telo. Već odavno se sve povuklo, sve vene, pa nisam imao ni gde da se popravim. U čelo, vratne vene, genitalije, tamo gde je ostao bilo koji komad krvnog suda on je stradao - prisetio se Feđa za "Blic" i dodao:

- Sad, i te ruke su bile takve i ja držim dete u rukama i razmišljam da je to možda poslednji put da je vidim, da je to život koji se rodio, a da jedan život sad odlazi, da će njoj roditelji reći kako je imala ujaka koji je umro od nekog raka, verovatno bi je slagali. I tada sam nekako ukapirao da bi možda bilo pametno da nastavim da živim. Stid me je bilo da umrem pred tim detetom".

Video: Nedim Nezirović o 2. sezoni serije Klan: Glavnim junacima će se svašta dogoditi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    2. decembar 2022 | 19:07

    Sinoc s gledo ,pa dobra serija ,ustvari rijetko dobra za nase prilike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA