Njihova smrt uzdrmala je javnost u 2022. godini: Teške životne bitke i bolesti odnele su ove poznate ličnosti

Mnoge javne ličnosti preminule su u ovoj godini, ali su iza sebe ostavili mnogo toga po čemu će se pamtiti

  • 1
Masimo Savić, Aki Rahimovski, Milan Laća Radulović i Gorica Nešović Foto-kolaž: ATA Images, Marko Jovanović, RTS

Godina koju ostavljamo iza nas donela je mnogo lepih, ali i tužnih trenutaka.

Oni najgori su bili kada smo morali da se oprostimo od ličnosti koje su, na ovaj ili onaj način, uticali na naše živote - kroz stihove, pametne stvari koje su nam govorili i saveta koje su davali.

Massimo Savić

Masimo Savić preminuo je nakon kraće bolesti u 61. godini. Komemoracija povodom njegove smrti održana je 30. decembra u 11 časova u Zagrebačkom Hrvatskom kazalištu. Masimo će biti sahranjen u Zadru 3.januara u 11 sati na Gradskom groblju Zadar.

Milan Laća Radulović

Tekstopisac Milan Laća Radulović preminuo je u Izraelu a njegovo beživotno telo pronađeno je na ulici. Sahrana se održala na Novom groblju, a njega su uz oca Aleksandra ispratili saradnici, kolege i prijatelji.

Gorica Nešović

Smrt voljene radijske voditeljke Gorice Nešović pogodila je, čini se, sve u Srbiji. Činjenica da više nećemo slušati njen glas dok pijemo prvu jutarnju kafu ili stojimo u velikoj gužvi dok se vozimo ka poslu rastužila je sve one koji su je voleli. Gorica je preminula 6. oktobra, a svi znaju da se lavovski borila sa svim zdravstvenim problemima koje je imala.

Prvo "Buđenje" koje je njen dugogodišnji prijatelj i kolega Dragan Ilić vodio nakon njene smrti bilo je posvećeno upravo njoj, te su pričali o raznim anegdotama i puštali njene omiljene pesme. Gorica je sahranjena 10. oktobra, u prisustvu najbližih, a samo dan kasnije održana je komemoracija, na kojoj mnogi nisu mogli da zaustave suze zbog govora upravo Dragana Ilića.

Igor Starović

Frontmen "Divljeg kestena" i idol mnogih koji su voleli njihove pesme preminuo je 17. maja u 56. godini, nakon kraće bolesti. Kako su prenosili mediji, njemu je pukla aorta, a borba za njegov život trajala je više dana.

U jednom trenutku on se osećao bolje, ali je kasnije došlo do pogoršanja njegovog stanja i on je preminuo.

Usled komplikacije bolesti pluća, Igor je mesec dana pre smrti bio u banji na lečenju.

Aki Rahimovski 

Frontmen grupe "Parni valjak" napustio nas je na samom početku 2022. godine i to 22. januara. Aki je tada imao 67 godina. Ostavio je iza sebe troje dece.

Opisivali su ga kao buntovnika, voleo da usvaja mačke i pse lutalice, a u "Parnom valjku" proveo je nekoliko decenija svog života.

Branislav Anđelović Bane

Branislav Anđelović Bane, nekadašnji član čuvenog sastava "Rokeri s Moravu", preminuo je u 76. godini života.

Branislav je preminuo 14. januara ove godin e a uzrok smrti bio je Covid virus. Bane je živeo u Beogradu a mnoge kolege su ga okarakterisale kao skromnog čoveka.

Kornelije Kovač 

Kornelije Kovač, srpski kompozitor, pijanista i aranžer, preminuo je 13. septembra u 81 godini života. Sahrana se održala 17. septembra u 14h u Aleji zaslužnih građana na Novom Groblju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA