Vreme čitanja: oko 3 min.

Ko je Vlatka Pokos? Jedina hrvatska pevačica koja je javno podržala zabranu srpskih kolega u Puli

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vlatka je širom regiona poznata i po svom ljubavnom životu

  • 3

Objava hrvatske pevačice Vlatke Pokos na društvenoj mreži Instagram, izazvala je popriličnu buru u javnosti širom regiona, budući da je usmerena protiv svojih kolega iz Srbije.

Naime, ona je javno ustuknula i otkrila svoje mišljenje po pitanju zabrane srpskih pevača na koncertu u Puli.

Vlatka je podržala odluku gradonačelnika Pule i istakla da vlasta ima zadatak da vodi brigu o kulturnom dobru.

- Mali prilog raspravi o cajkama kod Hrvata i zabrani održavanja koncerata u javnim kulturnim institucijama. Pozdravljam odluku gradonačelnika Pule jer javna vlast ima zadatak da vodi brigu o kulturnom identitetu jednog grada i smeru u kojem želi ići - istakla je ona između ostalog na pomenutoj mreži.

Ko je zapravo Hrvatica Vlatka Pokos?

Hrvatska pevačica i voditeljka Vlatka Pokos proslavila se tokom osamdesetih i devedesetih godina, a pažnju je skrenula pre svega svojim atraktivnim izgledom. Karijeru je počela u grupi „Srebrna krila“, zamenivši Lidiju Asanović. Kasnije je počela solo karijeru, a njeni najveći hitovi bili su "Metak" i "Ne trežim ništa".

Vlatka je širom regiona poznata i po svom ljubavnom životu.

Vlatka je 2001. godine započela vezu sa hrvatskim biznismenom Josipom Radeljakom Dikanom. Vlatka je tada imala 31 godinu, a Dikan 58. Ipak, tvrdili su da im ta razlika ne predstavlja nikakvu prepreku. Upoznali su se preko dadilje Dikanove ćerke Lane.

Venčali su se 2006. godine na jednom ostrvu i sve je izgledalo kao u bajci, ali je posle godinu i pet meseci svemu došao kraj. Pričalo se da je do burne svađe došlo zbog navodne prevare.

Samo četiri dana kasnije, Josip je gostovao u emisiji "Otvoreno" i sve iznenadio jednim potezom. On je bacio burmu i rekao: "Evo, ja sam od ovog trenutka slobodan", a nakon toga je krenuo haos.

Vlatka Pokos 2010. godine izdala je autobiografiju "Život u raju" u kojoj je iznela detalje braka sa Josipom.

- Od obožavane žene koja je dobijala crvene ruže i poruke, postala sam deo posluge koja se sa mora vraćala u automobilu sa prtljagom - napisala je ona.

U knjizi je otkrila da se sa tadašnjim mužem prvi put vrlo burno posvađala i raskinula nakon večere kod Petra Graša, na kojoj su bili i Ivana Banfić i njen tadašnji suprug. Vlatki je smetalo što je Ivana celo veče Josipu šaputala nešto na uvo, zbog čega je narednog jutra napravila ljubomornu scenu. Na njen ispad, Josip je reagovao nasilno – nekoliko puta ju je udario.

Par se kasnije i pomirio, ali je definitivan razvod usledio 2007. godine.

Početkom 2015. godine uplovila je u vezu sa ličkim manekenom koji je živeo u Kanadi, Ivicom Biljanom. Ipak, veza im nije dugo opstala, a Ivica je tvrdio da je Vlatka bila previše ljubomorna i da ga je kontrolisala. Takođe, zasmetale su mu i mnoge stvari koje je pročitao u njenoj knjizi i shvatio je da pored sebe ne želi takvu ženu.

Godinama nakon njenog razvoda od Radeljaka, Vlatku je tužio njegov sin Leo Radeljak i tražio od nje da mu vrati 306.190,32 hrvatskih kuna koje joj je prebacio na račun da ih troši "u slučaju nužde".

Ipak, kako je on tvrdio, Pokosova je taj novac trošila u lične svrhe.

Vlatku je provokativno oblačenje koštalo i posla.

Ona je 2000. godine vodila Izbor za mis Hrvatske, a na televiziji se pojavila u crnoj haljini sa dekolteom do pupka. Nakon toga, više nikada nije radila na HTV-u, piše "Kurir".

- Neko može misliti da je haljina bila preslobodna, ali vulgarna sigurno nije jer je prefinjena i skupa - istakla je Vlatka tada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    26. februar 2023 | 23:35

    Vulgarna bolesnica a smetaju joj narodnjaci

  • Raso

    27. februar 2023 | 07:30

    Kakve veze ima njen ljubavni zivot sa ovom temom! Pa valjda svi imamo pravo na misljenje pa makar ono bilo kontra stava ostatka javnosti! Ja licno mislim da se nista zabraniti ne moze ali isto tako sam stava da na svaku moguci nacin treba da pravimo otklon i zastitu od krikova i tema koje kroz zvukove kojekakvih instrumebata ispustaju ove nivokomponovane starlete i starletani. Cast starijim pjevacima istinske narodne muzike kao sto su Ana, Keba i sl.

  • Dejan Cvetkovic

    27. februar 2023 | 13:51

    Zloba u oči.a.joj se vidi.Jako jako bitna 🐝

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA