Vreme čitanja: oko 1 min.

Marko Đedović oštro o otkazivanju koncerata srpskih pevača: Ne smete zabraniti Bekutu i Kebu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Voditelj je rekao da je vreme da se nacionalizam iskoreni

  • 8
Marko Đedović Foto: Nikola Tomić

Vest da je gradonačelnik Pule, Filip Zoričić, zabranio nastupe Ane Bekute, Zorane Mićanović, Duška Kuliša i Dragana Kojića Kebe u ovom gradupodigla je region na noge.

Dan nakon ove oglasio se i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, koji je takođe otkazao koncert tih pevača.

Zabrana nastupa srpskih pevača u ovim gradovima u Hrvatskoj bila je tema ovog ''Novog jutra'' kod Jovane Jeremić, a Marko Đedović izneo je svoje mišljenje o temi o kojoj bruji ceo region.

- Po mom mišljenju u pitanju je čist nacionalizam. Muzika ne treba da ima granice. Mislim da je to zabrana dvojice poprilično pijanih ljudi. Kako sam saznao, čovek, organizator je došao s papirom da se potpišu Bekuta i Keba s tužbom koja je podneta protiv gradonačelnika. U obrazloženju je izvređao i čoveka koji je organizator, pale su i psovke, psovao mu je sprsku majku, pritom je čovek je - rekao je Đedović i dodao:

- Presudio je nacionalizam, ali ne naroda, oni žele te koncerte, već pojedinaca, koji, nadam se, više neće biti ni predsednici čak ni tih mesnih zajednica. Nadam se da će doći do promene i da nacionalizam više neće imati nigde prostora da zaživi. Ne možete zabraniti Bekutu, ona je evergrin, ona nije Tompson, ona peva o ljubavi, Keba isto peva o ljubavi - poručio je Marko i dodao:

- Ne treba da mi budemo isti i da zabranimo, ali svakog ko je podržao stranku čoveka u Puli i Osijeku, ja bih mu zabranio da gostuje u državi. Meni bi svaki pevač ko je podržao bio na crnoj listi. Ne treba mi da radimo iste stvari, ali spisak pevača koji su podržali stranku koja je zabranila naše tamo treba da bude na crnoj listi. Isto kao što Buba i Džala nisu ušli, isto kao što Jadranka nije ušla - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Timocanin

    5. mart 2023 | 01:03

    Ko je Marko ? Neki muzicki kriticar Ili

  • Skids

    5. mart 2023 | 08:04

    Ovaj se primio da je mnogo bitan pokušava da glumi Milana Miloševića ali nije mu ni do kolena pravi mali prdonja

  • Драган

    5. mart 2023 | 01:46

    Па овај пинков потрчко све зна

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA