Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je rođena sestra Emine Jahović: Ugledna je doktorka, a gostovanjem u jednoj emisiji oduševila je sve

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sabina Jahović specijalizaciju iz dečje psihologije završila je u Beogradu, nastavila je stručno usavršavanje u inostranstvu

  • 3
Emina Jahović sa sestrom Printskrin: Instagram/eminajahovic

Dečji psiholog i psihoanalitičar Sabina Jahović, starija je sestra popualrne pevačice Emine Jahović, a posebnu pažnju privukla je tokom gostovanja u jednoj popualrnoj emisiji.

U dva tragična događaja koja su se desila prošle nedelje stradao je veliki broj dece i mladih ljudi, a suočeni sa strašnim vestima građani su zanemeli. Na televizijskim kanalima danima se smenjuju kompetentni sagovornici – psiholozi, psihoterapeuti, sociolozi i lekari koji pokušavaju da objasne, uteše i posavetuju.

U emisiji "Utisak nedelje" gostovala je Sabina Jahović, dečji psiholog i psihoanalitičar. Osim argumentovanim stavovima i lekovitim rečima pažnju gledalaca privukla je i „zvučnim“ prezimenom, a mnogi su primetili da likom, a pre svega bojom glasa umnogome podseća na mlađu sestru, popularnu pevačicu.

Sabina Jahović Printskrin: NovaS

Od troje dece Senije i Nusreta Jahovića, pedijatra i kardiohirurga, samo je najstarija Sabina krenula njihovim stopama i završila Medicinski fakultet. Sin Mirsad uspešno se bavio košarkom, dok je Emina ostvarila zavidnu muzičku karijeru.

Sabina Jahović specijalizaciju iz dečje psihologije završila je u Beogradu, nastavila je stručno usavršavanje u inostranstvu, a pre nego što je započela privatnu praksu godinama je radila u Dnevnoj bolnici za adolescente, piše "Hello".

Iako izbegava da se medijski eksponira, mogu se pronaći intervjui u kojima je govorila iz ugla svoje profesije. Tako je na pitanje šta uraditi kad boli duša dala sledeći savet:

Sabina Jahović Printskrin: NovaS

- Potražiti stručnu pomoć, uvek. Podeliti sa bliskim ljudima. Biti u takvim trenucima usamljen sve čini težim. Nekada je samo susret sa osobama koje imaju slične probleme i podela iskustva značajan terapeutski faktor na putu oporavka.

Povodom ubistva osmoro učenika u školi "Vladislav Ribnikar" oglasila se i Emina Jahović, koja je na svom Instagram-profilu, uz reči molitve za porodice tragično preminulih, napisala: "Snaga nam treba, a njima molitva. Bože, sačuvaj i usliši. Naša srca su slomljena".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA