≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sanja Marinković o početku karijere na RTS-u: Počeli su da mi zameraju mnogo, smetale su im moje grudi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je vodila Jutarnji program na RTS-u, a kako kaže, nakon promene uprave, počelo je mnogo toga da joj se zamera

  • 5
Sanja Marinković Foto: Nikola Tomić

Voditeljka Sanja Marinković već dve decenije uspešno vodi autorsku emisiju, a svoje prve novinarske korake načinila je na RTS-u, gde je zbog predrasuda često bila osporavana.

Ona je vodila Jutarnji program na RTS-u, a kako kaže, nakon promene uprave, počelo je mnogo toga da joj se zamera.

- Radila sam u informativi, vodila sam vesti u jutarnjem programu, a kasnije sam radila reportaže jutarnjeg programa, a onda sam i vodila jutarnji program jedno četiri, pet godina. Kada je došlo do smene vlasti i kada sam ja bila voditelj počeli su mnogo toga da mi zameraju -započela je ona i dodala:

- Najviše da se mnogo smejem u jutarnjem programu, jer tadašnji urednici su smatrali da jutarnji program nacionalne televizije mora da vodi neko ko je ozbiljan, ko nema taj osmeh kad se upali crvena lampica. To im je smetalo. Smetale su im i moje godine, to što sam mlada, moj obim grudi, moj dekolte... Svašta im je smetalo i videla sam da to više nije dovoljno dobra atmosfera za mene - ispričala je Sanja Marinković i dodala:

- Onda je usledio poziv pokojnog Zorana Predića, koji je bio urednik jedne lokalne televizije u Crnoj Gori i koji je rekao da kada se bude vratio u Srbiju i bude ponovo imao svoj televizijski kanal "ovu malu ću da zovem" - ispričala je Sanja u emisiji "Show se nastavlja" na Bliv TV-u.

- Ispostavilo se da u tom trenutku moja drugarica iz osnovne bude njegova producentkinja i ona me je pozvala telefonom i rekla da bi gospodin Zoran Predić voleo da mi ponudi angažman na "JuInfo" kanalu... Došla sam i rekao mi je da mnogo voli stil, moj osmeh, temperament, mladost i energiju koja isijava kada ja vodim program... Rekao mi je "radi šta god želiš" i onda se dogodio "Magazin In" koji postoji toliko godina. Posle sam prešla i na Tv "Politika". Ona je usledio poziv "Pinka" koji nisam odmah prihvatila. Bilo je vaganja, velika televizija, da li će to meni da prija... Bila sam vrlo nesigurna. Zahvaljujući Bošku Jakovljeviću, koji me je preporučio, on me je zvao, dao mi vetar u leđa, bio veliki oslonac i to traje toliko dugo već - kaže Sanja Marinković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    17. jun 2023 | 02:33

    Odvratna je

  • Jana

    17. jun 2023 | 01:05

    Njeno smejanje bez razloga,gestikulacija bez razloga ,i grudi na izvolte ,to su atributi pzbog kojih je otisla sa RTSa,a prešla u odgovarajuću verovatno TV gde nas je uveseljavala ,bogami ,godinama.

  • Miki

    17. jun 2023 | 06:09

    Njene emisije su pretaca realitija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA